Rongybabaként dobálta le magáról a védőket az újonc

2018.10.12. 09:40

A címvédő Philadelphia Eagles magabiztos sikere nyitott az NFL-szezon hatodik fordulóját, idegenben verték 34-13-ra a csoportrivális New York Giantset. A hazai csapat az újonc Saquon Barkley remeklése ellenére is szenvedett, a bajnok Eagles viszont elkapta a fonalat a tavalyi sérülése után visszatért irányítóval, Carson Wentzcel.

Ne maradjon le semmiről!

Wentz a negyedik meccsén játszott idén, sorban harmadikon maradt eladott labda nélkül, most épp három passzolt TD-je volt, a vezetésével a szünetre már 24-6-ra vezettek, elég hamar elintézték tehát a meccset.

A túloldalon leginkább az újonc Saquan Barkley küzdött, a futójátékos összesen 229 yardot hozott össze, 130-at elkapásból, 99-et futásból – elkapásonként 10, futásonként pedig 11 yardot hozott átlagban, őrülten jól ment tehát neki, a többiek viszont nem tudtak felnőni mellé.

A második negyedben 14-3-as állásnál közel juttatta csapatát a komolyabb szépítéshez, fantasztikus 54 yardos megmozdulással hozta őket helyzetbe – az Eli Manningtől kapott passzal ide-oda cikázott a védők között, hat embert rázott le magáról, és végül csak azért tudták a touchdown előtt megállítani, mert egy blokkra várva le kellett lassítani. A futás közben viszont tökéletesen látszott, hogy mennyit jelent Barkleynak, hogy hatalmas combjai vannak, lehetetlenség felborítani. (Barkley minden megmozdulását itt láthatják.)

A nyáron rekordszerződést kapó elkapó, Odell Beckham Jr. tovább folytatta hisztihadjáratát, most épp a félidő előtt vonult le még akkor a pályáról az öltöző felé, amikor csapata még támadás közben volt.

Legutóbb egyébként egy, a csapata által nem engedélyezett interjúval okozott balhét Beckham, ami miatt a Giants meg is büntette.