Az olimpiai sebesség elég nagy csalás az NFL-ben

2018.10.16. 09:51

A San Francisco 49ers és a Green Bay Packers mérkőzése zárta az NFL hatodik fordulóját, a Packers-irányító Aaron Rodgers ismételten nagyon odatette magát a kiemelt meccsen, és a negyedik negyedben 30-30-as állásnál még gyorsan mezőnygól-távolságba vitte csapatát a védelem labdaszerzése után, hogy hosszabbítás nélkül megnyerjék a meccset. A legvégén Rodgers döbbenetes volt, nettó 77 másodperc alatt vitte előre 81 yardot a Packerst, nem sokon múlt az sem, hogy ne mezőnygóllal, hanem touchdownnal húzzák be a győzelmet.

Rodgers 425 passzolt yarddal és két touchdownnal, eladott labda nélkül zárta a meccset, a túloldalon a 49ersnél viszont nem az irányító C.J. Beathard, hanem az elkapó Marquise Goodwin alkotott nagyot: a passzolt yardot több mint fele hozzá került, 245 yardból 126-ot ő hozott össze, és mindkét elkapott touchdownnál ő volt a célpont a 49ersben.

Az elsőnél hihetetlen sebességét használta ki, szinte állva hagyta a rá tapadni próbáló két Packers-védőt, így csinálta meg a 67 yardos elkapást.

A második TD-jánál 30 yardról volt eredményes, ez simább volt, az ünneplés viszont nem – sokan Michael Jordant látták bele a mozdulatba, de valójában egy távolugrást imitált Goodwin, nem véletlenül: 2012-ben a Texas egyetem hallgatójaként ott volt a londoni olimpián, távolugrásban indult, de elmaradt a várt eredménytől, és csak 10. lett azok után, hogy az amerikai válogatón 8,33 métert ugrott, amivel egyébként az olimpiai aranyat is megnyerte volna.

Később az amerikaifocinál maradt, a 2013-as draft előtti játékosfelmérőn, a combine-on 4,27 másodperc alatt futotta a 40 yardos távot, ez minden idők negyedik leggyorsabb ideje – ebből adott ízelítőt a Packersnek.

Veresége után a 49ers 1-5-ös mérleggel áll, a Packers 3-2-1-re javított.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?