Az olimpiai sebesség elég nagy csalás az NFL-ben

2018.10.16. 09:51

A San Francisco 49ers és a Green Bay Packers mérkőzése zárta az NFL hatodik fordulóját, a Packers-irányító Aaron Rodgers ismételten nagyon odatette magát a kiemelt meccsen, és a negyedik negyedben 30-30-as állásnál még gyorsan mezőnygól-távolságba vitte csapatát a védelem labdaszerzése után, hogy hosszabbítás nélkül megnyerjék a meccset. A legvégén Rodgers döbbenetes volt, nettó 77 másodperc alatt vitte előre 81 yardot a Packerst, nem sokon múlt az sem, hogy ne mezőnygóllal, hanem touchdownnal húzzák be a győzelmet.

Rodgers 425 passzolt yarddal és két touchdownnal, eladott labda nélkül zárta a meccset, a túloldalon a 49ersnél viszont nem az irányító C.J. Beathard, hanem az elkapó Marquise Goodwin alkotott nagyot: a passzolt yardot több mint fele hozzá került, 245 yardból 126-ot ő hozott össze, és mindkét elkapott touchdownnál ő volt a célpont a 49ersben.

Az elsőnél hihetetlen sebességét használta ki, szinte állva hagyta a rá tapadni próbáló két Packers-védőt, így csinálta meg a 67 yardos elkapást.

A második TD-jánál 30 yardról volt eredményes, ez simább volt, az ünneplés viszont nem – sokan Michael Jordant látták bele a mozdulatba, de valójában egy távolugrást imitált Goodwin, nem véletlenül: 2012-ben a Texas egyetem hallgatójaként ott volt a londoni olimpián, távolugrásban indult, de elmaradt a várt eredménytől, és csak 10. lett azok után, hogy az amerikai válogatón 8,33 métert ugrott, amivel egyébként az olimpiai aranyat is megnyerte volna.

Később az amerikaifocinál maradt, a 2013-as draft előtti játékosfelmérőn, a combine-on 4,27 másodperc alatt futotta a 40 yardos távot, ez minden idők negyedik leggyorsabb ideje – ebből adott ízelítőt a Packersnek.

Veresége után a 49ers 1-5-ös mérleggel áll, a Packers 3-2-1-re javított.

Ne maradjon le semmiről!