Flipperezés hozta össze a bizarr NFL-elkapást

2018.10.26. 07:29

A Miami Dolphins és a Houston Texans meccse nyitotta az NFL nyolcadik fordulóját magyar idő szerint péntek hajnalban, és elég látványosra sikerült a forduló nyitánya: a Texans 42-23-ra nyert úgy, hogy a houstoniak irányítója, Deshaun Watson öt touchdownt passzolt eladott labda nélkül.

Ezzel Watsonnak NFL-pályafutása első 15 meccsén 30 touchdownja van, amivel a harmadik Kurt Warner (36) és Dan Marino (32) mögött, másrészt pedig az első két szezonjában másodszor hozott össze 5 touchdownos meccset, erre a Super Bowl-érában, vagyis az elmúlt 52 évben nem volt még példa.

Ne maradjon le semmiről!

A 65 pontot hozó meccs talán leglátványosabb jelenete az volt, ahogy a Miami Dolphins – igaz, akaratlanul – bevezette a flippert az amerikaifutballba. A harmadik negyed végén még menedzselhető hátrányban volt a Dolphins, de elég fontos helyzetben, harmadik és 11-nél támadtak a saját térfelükről 28-17-es állásnál. Brock Osweiler némi elmozgás után passzolt az üres területre futó Jakeem Grant felé, csakhogy Grant nem tudta megtartani a labdát Justin Reid azonnali ütközése miatt.

A felpattanó labda Natrell Jamerson sisakján pattant tovább olyan szerencsésen, hogy a Dolphins szempontjából előre ment, ráadásul pont DeVante Parker felé, aki meg is fogta azt, és a Houston térfelének közepéig jutott a végül 46 yardos passznak beírt játékkal.

A támadást mezőnygóllal fejezte be a Dolphins, amivel 28-20-ra szépítettek, de a Texans még a negyed vége előtt elhúzott egy újabb touchdownnal, majd már nem is engedte, hogy a lefújásig szorossá váljon a meccs. Győzelmével a Texans 5-3-as mérleggel vezeti csoportját, a Miami 4-4-gyel második a saját divíziójában.

Eredmény

  • Miami Dolphins-Houston Texans 23-42

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?