Nincs, ami megállítson egy 160 kilós emberhegyet

2018.11.05. 16:34

Ha valakivel szembejön egy lendületből érkező 160 kilós emberhegy egy amerikaifutball-pályán, nem sok mindent lehet tenni, pláne ha touchdownt akar szerezni, és csak néhány yardot kell megtennie. Az egyetemi amerikaifutball-bajnokság egyik legjobbja, a Clemson ráadásul hobbit csinált abból, hogy a legnagyobb embereivel passzíroz be touchdownokat. 

A bajnokságban második kiemelt Clemson az idén pocsék szezont futó Louisville-lel játszott a hétvégén, és már harminchárom ponttal vezettek a harmadik negyedben, amikor második próbálkozásnál bevetették a nehéztüzérséget. 

Mindössze két yardot kellett megtenni a célterületig, úgyhogy jött a csavar: a csapat 193, centis 160 kilós védőjére, Dexter Lawrence-re hívtak futójátékot. Egy korábbról már ismerős formációban álltak fel, aztán az irányító a lendületből érkező Lawrence kezébe nyomta a labdát. Lawrence menet közben ugyan fennakadt az egyik falemberén, de termete miatt innen is sikerült beevickélnie valahogy a célterületre, a Clemsonnak összejött az újabb egzotikus touchdown.

Lawrence elmondta, hogy edzéseken párszor gyakorolták a helyzetet, és annyi helyzeti előnye volt, hogy középiskolában játszott már futójátékost, igaz, azóta egyáltalán nem. 

Ne maradjon le semmiről!

A szombat esti - egyébként óriási különbséggel, 77-16-ra megnyert - meccsen használt formáció pedig azért volt ismerős, mert a Clemson zsinórban második hete játssza meg azt, hogy az egyik legnagyobb embere kezébe nyomja a labdát, hogy touchdownt szerezzen.

A múlt héten a Florida State ellen a valamivel könnyebb, 142 kilós Christian Wilkinst futtatták meg egy egyyardos helyzetből, ő egyébként szintén védőt játszik eredetileg. Wilkins ágyúgolyóként robbant be a célterületre, esélytelen volt megállítani. 

Nem is olyan rég egyébként a Clemson volt már a másik végén a dolognak, ugyanis szeptemberben a Michigan State ellenük húzott meg egy hasonlót, amikor 131 kilós védőt futtattak ellenük, dőltek is az emberek, mint a bowlingbábu. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?