Már a győzelmet ünnepelték, aztán jött a hétszeri hosszabbítás

2018.11.25. 13:22

Minden idők egyik legőrültebb meccseként, no meg az egyetemi amerikaifutball-bajnokság első osztályú történelmének legtöbb pontot hozó mérkőzéseként emlékezhetünk majd a magyar idő szerint vasárnap hajnali LSU-Texas A&M mérkőzésre, ami

hétszeri hosszabbítás után ért véget 74-72-vel, ráadásul úgy, hogy az egyik csapat a rendes játékidő végén már nekiállt ünnepelni a győzelmet.

A korai öröm az LSU Tigersnél jött, amikor azt hitték, hogy a legvégén egy harmadik kísérletnél sikerült interceptiont csinálni a Texas A&M passzjátékánál. A játékosok el is hitték, hogy a labda az LSU-hoz került, és ezzel lényegében behúzták a meccset, így jött is a Gatorade-fürdő a vezetőedző Ed Orgeronnak.

Ne maradjon le semmiről!

Csakhogy kiderült, szabálytalanság miatt nem számított labdaszerzés, így mehetett tovább a mérkőzés, amin a Texas A&M negyedik és 18-nál folytatni tudta a támadását. Óriási hajrával végül 19 yardra jutottak a gólvonaltól, ahonnan egy passzjátékkal, majd egy sikeres rúgással kiegyenlítettek 31-31-re az utolsó másodpercben – jöhetett tehát a hosszabbítás.

Először csak egy, aztán ahogy a csapatok egyre csak egymás teljesítményét tudták másolni, végül hét hosszabbításig jutott a meccs. Az egyetemi bajnokságban ugyanis ilyenkor mindkét csapat kap egy-egy támadólehetőséget 25 yardról, és aki több pontot ér el belőle, az nyeri a meccset. Az LSU és a Texas A&M viszont tükrözte egymást,

  • az első hosszabbításban mindketten mezőnygólig jutottak (34-34),
  • aztán jött egy-egy touchdown sima extra ponttal (41-41),
  • majd touchdown, de már mindkét oldalon sikeres kétpontos kísérlettel (49-49),
  • aztán a negyedik hosszabbításban megint két mezőnygól jött (52-52),
  • az ötödikben pedig az LSU rontott, a TD után nem lett meg a kétpontos kísérlet, de a sikeres touchdown után az A&M is elhibázta a maga kétpontosát. Itt már trükkös játékokat is hívtak a csapatok, egyszerűen csak azt akarták, hogy legyen már vége valahogy a mérkőzésnek (58-58).
  • A hatodik hosszabbításban megint sikerült mindkét csapatnak a touchdown és a kétpontos (66-66),
  • hetedikre viszont már nem bírták idegekkel, 72-72 után az A&M egy sikeres kétpontos kísérlettel behúzta a meccset elég sok vitatott ítélet után. Így lett végül 74-72 a végeredmény.

A 146 pont az egyetemi bajnokság első osztályában új rekord, a hétszeri hosszabbítás pedig rekordbeállítás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?