Megvert, megrúgott egy nőt az NFL-sztár

2018.12.01. 09:03

Pénteken a TMZ bulvárportál hozta le a birtokába került videofelvételt, amin az látható, ahogy az idei NFL-szezon egyik legjobb csapatának, a Kansas City Chiefsnek a legjobb futójátékosa, Kareem Hunt megüt, fellök és megrúg egy nőt egy hotelben. Az eset még februárban történt, ám a videó nyilvánosságra kerülése után röviddel a csapat azonnal kirúgta játékosát, aki azóta már bocsánatot is kért tetteiért.

A TMZ-hez eljuttatott videó 2018. február 10-én, hajnali 3.22-kor készült, Hunt pedig egy 19 éves nővel vitatkozik rajta, előbb meglöki, majd amikor a nő erre pofonnal reagál, Hunt teljesen elveszti az eszét, és úgy is újból a nőre támad, hogy többen próbálják visszatartani.

Ezután Hunt, aki 2017-ben a legtöbb futott yardot szerezte az NFL-ben, teljes erővel belelökte egy barátját a nőbe, amitől mindketten a folyosó falának repültek, majd Hunt a földön fekvő nőbe bele is rúg.

Akkor egyébként ki is hívták a rendőrséget, de nem történt letartóztatás, pedig még a most látható videókat is lefoglalták. Az ügyet egyébként az robbantotta ki a nő vallomása szerint, hogy kidobták Hunt hotelszobájából, amikor nem volt hajlandó összejönni a játékos egyik barátjával.

A Hunt-videó nyilvánosságra kerülése után nem sokkal a Chiefs hazaküldte edzésről játékosát, pár órával később az NFL az ügy kivizsgálásának idejére felfüggesztette a játékost, majd röviddel ezután a Chiefs ki is rúgta a futójátékost, aki a csapat szerint hazudott nekik, amikor korábban a februári esetről kérdezték. Az is kiderült, hogy az NFL bár próbálta, nem tudta megszerezni a most nyilvánosságra hozott videót.

Hunt később elnézést kért tetteiért, mint írta, nagyon megbánta, ami történt.

A Kansas City Chiefs Hunt kirúgása idején 9-2-es mérleggel a legjobb csapat az AFC főcsoportban, Hunt pedig az egyik legjobb futójátékos a szezonban – pillanatnyilag övé a hatodik legtöbb futókísérlet, az ötödik legtöbb futott yard (824) és holtversenyben a hatodik legtöbb futott touchdown (7), elkapásaival együtt 1202 yardnál és 14 touchdownnál jár.

Nem lett még egy Ray Rice-ügy

Az egész eset elég hasonló a 2014-es Ray Rice-botrányhoz, amikor a Baltimore Ravens sztár futójátékosa későbbi feleségét ütötte ki egy hotelliftben. A játékos kétmeccses eltiltást kapott, és csak akkor bontották fel szerződését, amikor a TMZ nyilvánosságra hozta a liftben készült videót, amit állítólag sem Rice csapata, sem az NFL nem tudott megszerezni több hónap nyomozás után. Ez később kiderült, hogy hazugság volt. Rice azóta sem játszott egy percet sem az NFL-ben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport