Zseniális megoldás: fél lépésre volt a touchdowntól, inkább keresztbe futott

2018.12.03. 21:05

A Los Angeles Rams futójátékosa, Todd Gurley furcsa megoldással élt vasárnap a Detroit Lions ellen megnyert mérkőzésen: ahelyett, hogy könnyedén a célterületre futva touchdownt szerzett volna, inkább keresztbe kezdett futni a pályán, pedig egy pontszerzéssel 14 pontra növelhette volna csapata előnyét.

Ne maradjon le semmiről!

Gurley viszont nem akart lehetőséget adni a Lions egyébként nem túl valószínű fordítására, ezért élesben tökéletes taktikai döntést hozott. Ekkor még ugyanis 2:32 másodperc volt hátra, vagyis ha touchdownt szerez, akkor a Lionsnak megmaradt volna egy időkérése, és 2:00-nál a szabályok értelmében még egyszer megállították volna az órát, tehát két óramegállítással matekozhattak volna a nagy feltámadás reményében.

Azzal viszont, hogy Gurley 90 fokos kanyart vett, és a célterület iránya helyett inkább a gólvonallal párhuzamosan futott, még kevesebb esélyt hagyott a Lionsnak, hiszen a Detroitnak így kapásból időt kellett kérnie, és csak a 2:00-s reklámszünetben bízhattak.

A Rams amúgy nem vesztett semmit, Gurley két játékkal később megszerezte a touchdownt, azzal lett 30-16, és végül a végeredmény is ez maradt, de Gurley így a biztosra ment.

Öt fordulóval korábban, a nyolcadik játékhéten egyébként hasonló taktikával élt a Green Bay Packers ellen, akkor nem keresztbe futott, hanem direkt bevárta a védőt, és még a touchdown előtt szereltette magát, hogy tovább pörögjön az óra.