Addig trükköztek, hogy magukból csináltak totál hülyét

2018.12.27. 08:41

Eredetileg három kisdöntőt, vagyis bowlmeccset rendeztek volna az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban december 26-án, de az időjárás közbeszólt, és a texasi viharok miatt elkezdték, majd megszakították és törölték a Boston College és a Boise State meccsét, így csak a Minnesota-Georgia Tech és a California-TCU mérkőzéseket játszották le.

Utóbbi történelmi bénázásba csapott át, 7-7-es rendes játékidős eredmény után jött a hosszabbítás, a meccsen összesen kilenc (!!!) interception volt, az egyik ráadásul egy egészen röhejesre sikerült trükkjáték végén jött.

Ne maradjon le semmiről!

Hamar kiderült, hogy egyik csapat sem tud nagyon haladni a másik ellen, így a második negyed nyitásaként a TCU trükkjátékkal próbálkozott: egy triplapasszos játékkal próbálták meg átverni a Cal védelmét, sikertelenül. De nem simán elrontották a játékot, hanem egyrészt szabálytalankodtak is, másrészt pedig a labdát is eladták a végén.

Az irányító Grayson Muehlstein kapta a labdát a centertől, majd egyből kipasszolta azt jobbra a mögötte keresztbe átfutó Jaelan Austinnak. Eddig minden rendben is volt, Austin viszont már előrefele passzolva juttatta vissza a labdát Muehlsteinnek, és mivel egy játék alatt csak egy előrepassz lehet, innen futniuk, vagy újra visszapasszolniuk kellett volna. Valójában persze a helyezkedéssel volt a gond, eredetileg két visszapasszra írhatták fel a játékot, de Muehlstein nem tudott mérlegelni hirtelen a rárontó védők miatt, és újra eldobta a labdát menekülés közben – egyenesen az ellenfélhez.

A TCU hosszabbításban nyert 10-7-re (a győzelmet jelentő mezőnygól előtt volt egy 84 yardos visszahordott touchdownjuk interceptionből, amit szabálytalanság miatt érvénytelenítettek), a másik meccsen a Minnesota 34-10-re verte a Georgia Techet.

Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.