Horrorsérülés indította az NFL-rájátszást

2019.01.06. 05:34

Két mérkőzéssel indult szombaton az NFL-rájátszás az úgynevezett Wild Card-fordulóval: az Indianapolis Colts a Houston Texansnál, a Seattle Seahawks pedig a Dallas Cowboysnál játszott.

Brutális sérülés Dallasban

Ne maradjon le semmiről!

A második meccsen a Dallas Cowboys fogadta a Seattle Seahawksot. A csapatok inkább csak a második félidőre szedték össze magukat, a félidőben még 10-6 volt az állás a legvégére kicsit jobban elhúzó Dallas Cowboysnak, a második félidő viszont több pontot hozott. Előbb a Seahawks fordított 14-10-re, majd a negyedik negyedben rákapcsolt a Cowboys, és két egyyardos futással zárt támadásnak köszönhetően 24-14-re elléptek.

A Seahawks kétségbeesett próbálkozása a feltámadásra csak félig járt sikerrel – az utolsó két percen belül ugyan visszajöttek 24-22-re (mindkét második félidei touchdownjuk után sikeres kétpontost csináltak), de végül a győzelmet jelentő mezőnygóllal már nem próbálkozhattak meg, mert a kései touchdown után nem szerezték vissza a labdát, így a drámai igyekezet ellenére elmaradt a csoda.

A mérkőzés viszont brutális sérüléssel indult – a Cowboys-elkapó Allen Hurns bokájára annyira szerencsétlenül esett rá a védő Bradley McDougald, hogy pálcikaként törte el annak lábát. Aki mindenképp szeretné látni a sérülést, itt teheti meg, de előre szólunk, nem túl épületes látvány.

Hurnst hosszas ápolás után hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították.

Újra lendületben a Colts

A korábbi meccsen Dallastól nagyjából 400 kilométerre délre az Indianapolis Colts hamar előnybe került, és részben az agresszív védelmének is köszönhetően nem engedte vissza a meccsbe a hazai Houston Texanst. A Colts legjobbja az elkapó T.Y. Hilton volt, akinek valahogy mindig nagyon megy a Texans pályáján – a szombati meccs előtt 7 mérkőzésen átlagosan 133,3 yardot és egy touchdownt szerzett az NRG Stadiumban.

Ezt szombaton ugyan nem hozta, de az öt elkapásból szerzett 85 yard elég volt ahhoz, hogy utat nyisson a többi társánal. A futójátékos Marlon Mack például – a végig előnyben játszó Colts a futójátékkal pörgette az órát, és tudta is, mert Mack megállíthatatlan volt – 148 yardot futott 24 kísérletből.

Mivel a Colts volt a hatodik kiemelt az AFC-ben, az már biztos, hogy ők a Kansas City Chiefs ellen idegenben folytatják a rájátszást, a New England Patriots majd a vasárnapi meccsről kap ellenfelet (a Chargers játszik a Ravensszel), míg a Cowboys következő ellenfele a vasárnapi Ealges-Bears győztesétől függ.

Eredmények, NFL Wild Card

  • Indianapolis Colts–Houston Texans 21–7
  • Seattle Seahawks–Dallas Cowboys 22–24