Rém fura dobással próbál betörni az NFL-be a tehetség

2019.01.27. 09:52

Meglehetősen furcsa mozdulattal improvizált a szombati Senior Bowlon a Missouri egyetem korábbi irányítója, Drew Lock, akinek nem csak ezzel a dobással sikerült felhívnia magára az NFL-megfigyelők figyelmét.

Drew Lock furcsa dobómozdulata

Lock az első negyedben kapott lehetőséget, 14 passzából 9 volt jó, amikkel 57 yardot szerzett, az improvizációja viszont azt mutatja, hogy képes gyorsan döntést hozni nyomás alatt.

Az északi csapat a félidőben még 12-3-as hátrányban volt, aztán a szünet után alaposan beindultak, és végül 34-24-re fordítottak. Érdekes statisztika, hogy amíg Észak 81 támadójátékot indított (büntetések nélkül), addig Délnek csak 57 játéka volt, ennek, illetve a jóval hatékonyabb futójátéknak is köszönhette a sikert az északi fél.

A 2019-es Senior Bowl leglátványosabb jelenetei

A Senior Bowl egy évről évre megrendezett bemutatómeccs, amin a végzős, tehát legalább négy év tanulmány után levő egyetemi amerikaifutball-játékosok mutathatják meg magukat közelebbről az NFL-megfigyelőknek. A csapatokat észak és dél alapján osztják be, és itt már nem az egyetemi, hanem NFL-szabályok szerint játszanak, tehát a profi klubok a gyors alkalmazkodást is vizsgálhatják. A két csapatot egyébként mindig NFL-stábok készítik fel a meccsre, idén a délieket a San Francisco 49ers, az északiakat a Oakland Raiders edzői segítették.

Senior Bowl

Észak–Dél 34–24