Egy 23 éves irányító lett az év legjobbja az NFL-ben

2019.02.03. 09:11

A Super Bowl előtti éjszaka kihirdették a szezon legjobbjait az NFL-ben, de különösebb meglepetések nem születtek: az év legjobbja egy 23 éves irányító lett, aki első teljes szezonját játszotta végig a ligában. 

A Kansas City Chiefs-irányító Patrick Mahomest választották az MVP-nek, teljesen megérdemelten. A 23 éves játékosnak mindössze a második idénye volt ez az NFL-ben, az elsőn csak egyetlen mérkőzésen lépett pályára, az ideit viszont már végigjátszotta. 

Nem is akárhogy: az alapszakaszban átlépte az 5000 passzolt yardot, ami nem semmi teljesítmény, ráadásul 50 touchdownpasszt osztott ki, a legtöbbet a ligában,

közben 11-szer adta el a labdát. Óriási szerepe volt abban, hogy a Chiefs 1993 után ismét főcsoportdöntőig menetelt, ahol végül csak hosszabbításban tudott nyerni ellenük a New England Patriots 37-31-re. Mahomes amúgy elvitte az év támadójátékosa címet is. 

Ne maradjon le semmiről!

Patrick Mahomes
Patrick Mahomes

A Chiefs a hírek szerint már arra készül, hogy az idei szezon után, amikor először hosszabbíthatnak vele, állítólag egy 200 millió dolláros szerződéssel kínálják meg. 

Az év védője a Super Bowl-résztvevő Los Angeles Rams védőklasszisa, Aaron Donald lett, vagyis zsinórban második éve ő az NFL legjobb védőjátékosa. Ez a bravúr korábban csak két játékosnak sikerült:  Lawrence Taylornak és a még aktív JJ Wattnak. 

A szezon legjobb edzőjének a Chicago Bearst vezető Matt Nagyot választottak, akinek sikerült elérnie azt, hogy a Bears 2010 után ismét a rájátszásba kerüljön. 

Nem nagyon lehetett kérdés az sem, hogy ki legyen az év újonca, nem is volt meglepetés: a New York Giants futója, Saquon Barkley vitte el a díjat a Cleveland Browns-irányító Baker Mayfield elől. Barkley összesen 1307 futott és 721 elkapott yarddal zárta az évet.

A New England Patriots-Los Angeles Rams Super Bowl eseményeit vasárnap éjjel élő tudósításunkban követheti a 120 yardon. A Super Bowl LIII-ről készült cikkeinket itt találja.