A Terminátor még egyszer odatette magát

2019-02-04T024242Z 1582724722 NOCID RTRMADP 3 NFL-SUPER-BOWL-LII
2019.02.04. 10:19

Láthatóan visszavetette a tucatnyi sérülés a New England Patriots-játékos Rob Gronkowski teljesítményét – a 29 éves tight end korábbi hátsérülése ismét kiújult, az NFL-ben töltött évek alatt a térdeit is tönkrevágta, a keze, könyöke sem az igazi. Ez az eredményein is látszott, idén csak 11 meccsen volt kezdő, 47 elkapása és összesen csak 3 touchdownja volt az egykor megállíthatatlan hegynek. A csalódást keltő szezont viszont egy perc alatt villámgyorsan feledtette a Super Bowlban, a győzelmet jelentő touchdown előtt ugyanis Gronkowski villant hatalmasat.

A hanyatló teljesítmény miatt a Super Bowl előtt egyre többet lehetett hallani a pletykát, miszerint Gronkowski visszavonulhat a döntő után, akár nyernek, akár vesztenek. A felvetés persze nem alaptalan, láthatóan messze van az egykori megállíthatatlan formájától – se a statisztikai mutatói, se a mutatott játék nem volt a régi, egy nagy villanást leszámítva.

A Super Bowl negyedik negyedében ugyanis Gronkowski kellett ahhoz, hogy a Patriots eldöntse a mérkőzést a kínkeserves védelmi csata után. Persze Tom Brady hajszálpontos passza is létfontosságú volt, de hogy Gronk a bal oldalvonal mellett két védőt lefutva, egy harmadik pedig beelőzve, hatalmas vetődéssel szerezte meg a labdát, a 2016 előtti formáját idézte.

Bár az elkapásból nem lett touchdown (azt Sony Michel futotta meg egy játékkal később), mégis ez volt a kulcsfontosságú pillanat a támadásban. Meg hát az, hogy a Patriots sorban háromszor ugyanazt a játékot le tudta nyomni a Rams torkán úgy, hogy kétszer Gronkowskié volt az elkapás.

Nagy kérdés persze, hogy a 29 éves korára komoly térd-, hát- és kézproblémákkal küzdő Gronkowski visszatér-e három bajnoki cím után, vagy elmegy pankrátornak, vagy színésznek, esetleg mindkettőnek, ahogy arról pletykálnak. Bárhogy is lesz, a Rams ellen tett arról, hogy ne a gyenge szezon maradjon meg róla mindenki fejében. Gronk a kérdés kapcsán csak annyit mondott, hogy egy-két hét, és elmondja, folytatja-e, egyelőre viszont csak az ünnepléssel akar foglalkozni.

A nagy elkapása mellett is rendesen odatette magát, a második legjobb elkapó lett csapatában, 6 elkapásból 87 yardot szerzett.

Ne maradjon le semmiről!