Erre a passzra mondják, hogy ne próbáld meg, neki mégis összejött

2019.02.18. 12:53

Ha nem is nő az NFL nyakára, de már két forduló alatt bőven produkált emlékezetes jeleneteket az új amerikaifutball-bajnokság, az AAF. Vasárnap éjjel például egy olyan passzt hozott össze a San Diego Fleet irányítója, aminél kacifántosabbat nem nagyon lehet elképzelni, persze kellett hozzá egy adag szerencse is, hogy sikeres legyen.  

Az történt, hogy az Atlanta Legends elleni meccs harmadik negyedében, 9-9-es állásnál rárontottak az ellenfél védői Philip Nelson irányítóra. Nagyon úgy nézett ki, hogy földre is viszik, mert hárman készültek épp leradírozni a pályáról, csakhogy Nelson az utolsó pillanatban, háttal a csapattársainak eleresztett egy passzt, de az is lehet, hogy csak el akarta dobni a labdát, hogy ne hozzon össze komoly yardveszteséget. 

Az ilyen kísérleteknek általában nincs jó vége, simán lehetett volna interception a vakon eldobott passzból, csakhogy csapattársa, Gavin Escobar kapcsolt, és sikerült megcsinálnia az elkapást. 

A passz annyira értelmezhetetlen volt, hogy még a mérkőzés kommentátorai is hitetlenkedtek egy darabig. A meccset végül meg is nyerte a San Diego 24-12-re.

Ne maradjon le semmiről!

Ilyen helyzetekből sikeres passzt összehozni eléggé lehetetlen számba megy, de a legutóbbi NFL-szezonban hasonló kategóriában utazott a később MVP-nek választott Patrick Mahomes néhány megmozdulása. Előfordult hogy futás közben rakta át egyik kezéből a másikba a labdát, és így is sikerült a passz, de a legdurvább az volt, amikor úgy találta meg egy passzal a csapattársát, hogy oda se nézett. 

Láttunk már olyat is, hogy valaki trükkös játékból sokkolt hátrafelé passzal, néhány éve például egy harmadosztályú csapatnak sikerült meglepnie az ellenfelet egy ilyennel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!