Erre a passzra mondják, hogy ne próbáld meg, neki mégis összejött

2019.02.18. 12:53

Ha nem is nő az NFL nyakára, de már két forduló alatt bőven produkált emlékezetes jeleneteket az új amerikaifutball-bajnokság, az AAF. Vasárnap éjjel például egy olyan passzt hozott össze a San Diego Fleet irányítója, aminél kacifántosabbat nem nagyon lehet elképzelni, persze kellett hozzá egy adag szerencse is, hogy sikeres legyen.  

Az történt, hogy az Atlanta Legends elleni meccs harmadik negyedében, 9-9-es állásnál rárontottak az ellenfél védői Philip Nelson irányítóra. Nagyon úgy nézett ki, hogy földre is viszik, mert hárman készültek épp leradírozni a pályáról, csakhogy Nelson az utolsó pillanatban, háttal a csapattársainak eleresztett egy passzt, de az is lehet, hogy csak el akarta dobni a labdát, hogy ne hozzon össze komoly yardveszteséget. 

Az ilyen kísérleteknek általában nincs jó vége, simán lehetett volna interception a vakon eldobott passzból, csakhogy csapattársa, Gavin Escobar kapcsolt, és sikerült megcsinálnia az elkapást. 

A passz annyira értelmezhetetlen volt, hogy még a mérkőzés kommentátorai is hitetlenkedtek egy darabig. A meccset végül meg is nyerte a San Diego 24-12-re.

Ne maradjon le semmiről!

Ilyen helyzetekből sikeres passzt összehozni eléggé lehetetlen számba megy, de a legutóbbi NFL-szezonban hasonló kategóriában utazott a később MVP-nek választott Patrick Mahomes néhány megmozdulása. Előfordult hogy futás közben rakta át egyik kezéből a másikba a labdát, és így is sikerült a passz, de a legdurvább az volt, amikor úgy találta meg egy passzal a csapattársát, hogy oda se nézett. 

Láttunk már olyat is, hogy valaki trükkös játékból sokkolt hátrafelé passzal, néhány éve például egy harmadosztályú csapatnak sikerült meglepnie az ellenfelet egy ilyennel.