Prostitúciós botrányba keveredett a Super Bowl-győztes Patriots tulajdonosa

2019.02.22. 18:19 Módosítva: 2019.02.22. 19:10

Letartóztatási parancsot adtak ki Flordiában a február elején Super Bowl-győztes New England Patriots tulajdonosa, a 77 éves Robert Kraft ellen, sőt, egyes források szerint már le is tartóztatták. A Patriots tulajdonosaként hatszoros NFL-bajnok Kraft egy hatalmas prostitúciós botrányba keveredett, a vád szerint kétszer is fizetett prostituáltak szolgáltatásaiért egy floridai, bordélyházként működő wellnessközpontban.

A bizonyítékok szerint Kraft kétszer is járt a juniperi Orchards of Asia Day Spában, ezekről a látogatásokról videofelvétel készült, de a nyomozók szerint törzsvendég volt a Patriots-tulaj.

Kraft csak egyike a 173 gyanúsítottnak, akik egy hat hónapos, prostitúció és emberkereskedelem ügyében indított nyomozás során kerültek a hatóságok látókörébe.

A férfi egyik képviselője azóta azt közölte, hogy kategorikusan tagadják, hogy Kraft bármilyen illegális tevékenységet folytatott volna, de mivel jelenleg is folyik az ügy, bővebb tájékoztatást nem fognak adni.

1999-ben, a Super Bowl XXXIII előtt pont az erkölcsi díjat átvevő Eugene Robinson került prostitúciós botrányba, ő a döntő előestéjén akarta levezetni a feszültséget Miamiban, ám pont egy álruhás rendőrbe futott bele. Másnap aztán 34-19-re kapott ki az Atlanta Falconsban a Denver Broncos ellen.