Egy év börtönt is kaphat a prostibotrányba keveredett Patriots-tulaj

2019.02.25. 22:01

24 óra alatt kétszer is megfordult abban a floridai wellnessközpontban a New England Patriots NFL-csapat tulajdonosa, Robert Kraft, ami bordélyházként üzemelt a prostitúció és emberkereskedelem ügyében nyomozó hatóságok szerint. Pénteken derült ki, hogy Kraft ellen vádat emelnek, amiért prostituáltak szolgáltatásaiért fizetett egy juniperi szalonban, a látogatásokról pedig videofelvétel is készült.

Az ellene felhozott vádak alapján akár 1 éves börtönbüntetést is kaphat, közölte a floridai államügyész, Dave Aronberg, ami mellé 100 óra közmunka is társulhat.

Ne maradjon le semmiről!

Hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján a 77 éves Kraft két látogatása között 24 óra sem telt el, a második ráadásul aznap délelőtt volt, amikor délután Kraft már Kansas államban, öt állammal odébb szurkolt a Patriots főcsoportdöntőjén a Kansas City Chiefs elleni meccsen.

A videofelvétel alapján a második látogatás során Kraft egy 100 dolláros és legalább egy nem kivehető bankjeggyel fizetett a 14 perces látogatásért, majd gyorsan távozott is.

A több mint száz vádlottat számláló ügy két központi alakaja a szalont működtető két nő, akik ellen emberkereskedelem a fő vád, a gyanú szerint ugyanis több ázsiai országból, főként Kínából szinte árucikként importálták a nőket, akiket aztán prostitúcióra kényszerítettek az Egyesült Államokban.

Mivel az NFL magatartási kódexe a csapattulajdonosokra is érvényes, ezért Kraft büntetésre számíthat, igaz, a 6,6 milliárd dolláros vagyonához képest a rá maximálisan kiszabható 500 ezer dolláros büntetés aprópénz lesz.

Robert Kraft a 2018-as szezonban az NFL 5 bizottságának is tagja volt, a médiabizottságban elnökként szerepelt.