Megint szörnyre bukkantak az NFL-válogatón

2019.03.01. 13:50

Mire egy-egy egyetemi amerikaifutballista eljut az NFL-válogatóra, vagyis a Combine-ra, egyáltalán nem mondható ismeretlennek, mégis, évről évre vannak komoly meglepetések a játékosok között. Idén egyértelműen az Ole Miss elkapója, D.K. Metcalf volt az, akitől mindenkinek leesett az álla, hasonló méterű elkapót ilyen izomzattal ugyanis nagyon ritkán látni.

Metcalf a jobbon
Metcalf a jobbon

Ne maradjon le semmiről!

Metcalfot hivatalosan 191,45 centi magasnak mérték, emellé 103,4 kilós, mindkettő elég nagy egy elkapónak, a 210,5 centis karfesztávolsága viszont mind a magasságához mérve, mind önmagában kiemelkedő. Ráadásul a kézfeje is hatalmas, a tenyér és a csukló találkozásától a középső ujjának végéig majdnem 25 centi, ami a labda lehalászásánál elég jól jön.

Nem véletlen persze, hogy Metcalfra ennyire rácsodálkoztak, ugyan 2016 óta járt az Ole Missre, de 2016-ban két meccse volt egy súlyos sérülése előtt, a 2017-es teljes szezonja után pedig hét meccset játszott 2018-ban egy komolyabb nyaksérülés előtt. Vagyis október óta nem volt pályán, menet közben pedig rengeteg időt töltött az edzőteremben, amivel rendesen felgyúrta magát. Az NFL-Combine-ról kiszivárgott információk szerint a testzsírszázaléka 1,6 volt, ám ez szinte biztos, hogy fals adat, mert a Metcalfnál sokkal szálkásabb testépítőknek is magasabb ennél.

Egy mutatóban Metcalfon is túltett egy elkapó, az Iowa State játékosa, a jóval magasabb (196,5 centis) Hakeem Butler 213 centis karfesztávolságot villantott, ami rekord az NFL-válogatón az elkapókat nézve.