181 kiló, 205 centi, és megállíthatatlan az ausztrál emberhegy

2019.04.14. 11:07

Áprilisban szokták rendezni az egyetemi amerikaifutball-bajnokság csapatai a tavaszi felkészülési meccseiket, amiken a saját keretüket osztják kétfelé, hogy így mérjék fel, nagyjából ki hol tart a készülésben. Szombaton több ilyen mérkőzést is rendeztek, a fő figyelem pedig – utólag – a Minnesota Golden Gophers csapatára hárult, az ő meccsükön ugyanis touchdownt futott a csapat 180 kilós, 205 centis ausztrál támadófalembere, Daniel Faalele.

Faalele a Maroon, vagyis bordó névre keresztelt csapatrész második touchdownját szerezte a mérkőzésen, amikor szokott helyéről, a támadófal jobb széléről futójátékos pozícióba tették át, hogy hat yard megtételével esetleg touchdownt szerezzen.

Ne maradjon le semmiről!

Az ausztrál óriás középen indult meg, és bár elsőre úgy tűnt, hogy megállítják, végül átközdötte magát a gólvonalon, touchdownt szerezve. "Hihetetlen volt. Azt hittem, hogy megállítják, de csak folytatta a taposást, és a 180 kilójának hála bejutott a célterületre" – mondta a touchdown kapcsána a Minnesota vezetőedzője, P.J. Fleck, aki szerint még nincs külön neve a támadóvariációnak, de Faalele miatt biztos, hogy valami ausztrál utalású nevet találnak ki neki.

Faalele tavaly már játszott a Minnesotában, de akkor nem adtak labdát a kezébe – egy csapattárs sérülése miatt volt kezdő az Ohio State ellen, és bár jól ment a futójáték Faalele blokkjai mögött, végül 30-14-re kikaptak. Faalele most szombaton viszont már szerencsét hozott, a Maroon csapatrész 38-20-ra verte a Goldot.