NFL-draft: sokáig esett az izomkolosszus, fontos csere a 2. napon

2019.04.27. 10:57

Régóta várt csereügyletet ütöttek nyélbe az NFL-draft második napján, amin a második és harmadik körökben válogattak a csapatok az egyetemi tehetségek közül. Az első napon a legelső választással az irányító Kyler Murray-re lecsapó Arizona Cardinals ugyanis megszabadult az így feleslegessé vált irányítótehetségétől, Josh Rosentől, akit a Miami Dolphins szerzett meg egy idei második és egy 2020-as ötödik körös választásért.

A második napot az elsőhöz hasonlóan az Arizona Cardinals kezdte, ők a védő Byron Murphyt választották ki. A nap leső irányítóválasztására a 42. helyig kellett várni, ekkor a Denver Broncos - egy csereüzlet után - Drew Lockra csapott le, aki akár komoly konkurenciát is jelenthet a nem rég odacserélt Joe Flaccónak irányítóposzton.

A játékosfelmérő, vagyis a combine után sokaknak feltűnő elkapó, az emberi izomhegy D.K. Metcalf a második kör legvégéig csúszott, akkor a 64. választással a Seattle Seahawks vitte el őt, szintén csereüzlet után.

A második draftnap talán legfurcsább választása a 98. helyen jött, amikor a Jacksonville Jaguars a Murray State védőjét, Quincy Williamset vitte el, aki a legtöbb draftelemzőnél nem volt benne a top 300 tehetség között, de volt, aki az első 750 helyet tartalmazó listájára sem tette fel.