100 millió dollárt keresett, de nyakig ül az adósságokban az NFL-sztár

2019.07.24. 08:57

A harmincnégy éves Adrian Peterson az elmúlt 10-12 év egyik legmeghatározóbb futójátékosa volt az NFL-ben, ennek megfelelően nagyjából 100 millió dollárt keresett pályafutása során, ami azért nagy lóvé, mert soha ennyi pénzt még nem csinált futójátékos korábban. A legfrissebb hírek szerint mégis nyakig ül az adósságokban, és már be is perelték emiatt. 

A komoly adósságokról szóló pletykákat a játékos ügyvédje erősítette meg kedden, aki elmondta, hogy Peterson leginkább azért került bajba, mert rossz emberekben bízott meg, és visszaéltek a bizalmával, így úszott el a pénze. 

Az Athletic információi szerint a futójátékos kölcsönökből próbálta meg finanszírozni a korábbi kölcsöneit és tartozásait, és egy idő után kontrollálhatatlanná vált a helyzet.

A napokban Pennsylvaniában perelték be, miután nem fizetett vissza egy 5,2 millió dolláros kölcsönt. Egy korábbi ügyben már bírósági ítélet is született, mely szerint az NFL-játékosnak 2,4 millió, illetve 500 ezer dollárt kell visszafizetnie a neki pénzt kölcsönzőknek.

Ne maradjon le semmiről!

A most pert indító cég ügyvédje azt nyilatkozta, már nem is nagyon bíznak abban, hogy visszakapják a pénzt, mivel tisztában vannak Peterson anyagi helyzetével. A játékos a következő szezonban 1,5 millió dolláros bónuszt és 1 millió dolláros fizetést kap majd, ez nem lesz elég ahhoz, hogy fedezze a tartozásait. 

Pedig Peterson tavaly másodvirágzását élte az NFL-ben, mert 1000 futott yard fölött teljesített a Washington Redskins csapatában, ami ennyi idősen komoly teljesítménynek számít, mivel erre a korra általában már kikopnak a futók a ligából. Neki ráadásul majdnem ment is a levesbe a pályafutása néhány éve, amikor a gyerekverős botránya miatt eltiltották 2014-ben. A rákövetkező idényben visszatért, és 1485 futott yardot szedett össze, ami jelezte, hogy 30 év fölött is brutális formában van. A legjobbjától persze elmaradt: 2012-ben összesen 2097 yardot termelt, mindössze 8 yarddal maradt el minden idők legjobb teljesítményétől.

Peterson idén márciusban írta alá kétéves szerződéshosszabbítását, de ha formában marad és elkerülik a sérülések, akkor tovább is játszana, legalábbis tavaly ősszel még erről beszélt. A jelek szerint szüksége is lesz a pénzre.