Óriási blama, ötödével rövidebb pályán játszottak az NFL-ben

2019.08.23. 11:04

2013 után először tért vissza az NFL Kanadába, akkor a Buffalo Bills játszott Torontóban az alapszakaszban, míg most a Green Bay Packers és az Oakland Raiders találkoztak Winnipegben. A meccs viszont nem várt fejleményeket hozott: a pálya műfüvét veszélyesnek találták az egyik célterületen belül, így

20 yarddal rövidebb, 100 yardos helyett 80 yard hosszú pályán rendezték a mérkőzést.

A rövidített pálya miatt kirúgások sem voltak a félidők elején, illetve a pontszerzések után.

Ne maradjon le semmiről!

A műfűben talált lyukat az okozta, hogy Winnipegben a kanadai bajnokságra, a CFL-re kialakított pályán játszottak, ott pedig nem az alapvonal, hanem a gólvonal vonalában van a kapu, vagyis azt a pálya közepére szerelik fel.

A winnipegi rendezők 40 ezer dollárt költöttek arra, hogy áthelyezzék a kapufákat a csütörtöki meccsre, de az egyik oldalon nem sikerült rendesen befoltozni a kapufát tartó oszlop helyén a műfüvet. A rendezők sokáig próbálták megoldani a helyzetet, de végül meghozták a döntést, hogy 100 yardról 80 yardra rövidítik a játékterület hosszát.

Az egyébként nem a rövidített pályán múlt, hogy a Packers például 33 játékosnak, köztük minden kezdőjátékosnak pihenőt adott, és egy pillanatra sem küldték őket a pályára. A végeredmény 22–21 lett a Raiders javára.

A másik négy csütörtöki meccsen sem volt minden zavartalan, a Baltimore Ravens és a Philadelphia Eagles meccsét például 12 perccel a rendes játékidő vége előtt félbe kellett szakítani villámlás miatt. Az állás ekkor 26–15 volt a Ravens javára, a baltimore-i csapat így már sorban 16 győztes meccsnél jár az előszezonban – ellenpólusuk a szintén csütörtökön játszó Atlanta Falcons, ami sorban 12. alkalommal kapott ki az alapszakasz előtt.

Eredmények

  • New York Giants–Cincinnati Bengals 25–23
  • Baltimore Ravens–Philadelphia Eagles 26–15
  • Carolina Panthers–New England Patriots 3–10
  • Washington Redkins–Atlanta Falcons 19–7
  • Green Bay Packers–Oakland Raiders 21–22