Visszavonulással sokkolt az NFL-sztárirányító, Andrew Luck

GettyImages-1076021016
2019.08.25. 06:36

29 évesen visszavonul az NFL-ből Andrew Luck, az Indianapolis Colts sztárirányítója, aki hét évet töltött a profi ligában. 

Luck mentális fáradtságra hivatkozott, és arról beszélt, hogy élete legnehezebb döntését hozta meg. Elmondta, az elmúlt négy év alatt belefáradt abba, hogy folyamatosan lesérült, felépült, aztán újra lesérült, és ez a folyamat szezon közben és után is üldözte, úgyhogy a visszavonulást látja a legjobb megoldásnak. 2016 óta a játékot sem élvezte már bevallása szerint, azt az évet folyamatos fájdalmak mellett nyomta le, és nem akart újra hasonló helyzetbe kerülni.  

Ne maradjon le semmiről!

A Indianapolis Colts játékosának döntése csapata előszezonmeccse közben szivárgott ki, és amikor Luck a a kamerák előtt bevonult az öltözőbe, rengetegen fújoltak, kifütyülték.

Luck kálváriájának fényében nem érthetetlen a döntés, de ilyen kevéssel a szezon kezdete előtt minimum szokatlan. Az irányítót tavaly megválasztották az év visszatérőjének, mert a sérülés miatt kihagyott 2017-es idény után 4593 passzolt yarddal és 39 touchdownpasszal tért vissza, ráadásul a rájátszásba vezette a csapatát. 

Aztán a szezon után jöttek megint a sérülések, előbb vádlisérülésről lehetett hallani, majd kiderült, hogy a bokájával van baj. Nem sokkal ezután bejelentette a visszavonulását, ami állítólag már két hete érlelődött benne. Most azt tervezi, hogy a családjára koncentrál, valamint utazni fog. 

Luck 2012-ben szupertehetségként került az NFL-be, a draft első helyén el is vitte az Indianapolis Colts, ahol egyből megtalálták Peyton Manning utódját a személyében. Újoncrekordokat döntögetett, majd többször a rájátszásba vezette csapatát, pedig sokszor gyenge támadófal mögött kellett dolgoznia, ennek meg is itta a levét. 2014-ben majdnem bejutottak a vezetésével a Super Bowlba is, akkor a New England Patriots állta útjukat a főcsoportdöntőben. 

Visszavonulásával Jacoby Brissett veszi át a feladatát a Coltsnál. 

(Borítókép: Andrew Luck 2018. december 30-án. Fotó: Andy Lyons / Getty Images)