Tüdőembólia fenyegeti az NFL legnagyobbjait

2019.08.27. 10:07

Súlyos problémával került kórházba az NFL-címvédő New England Patriots egyik játékosa, David Andrews, akinek a tüdejében vérrögöket találtak. Andrews meghatározó tagja a Super Bowl-győztes csapatnak, a kiválása – ami akár a teljes szezonra is elhúzódhat – érzékeny veszteség a Patriotsnak.

Ne maradjon le semmiről!

A centerként a támadófal közepén játszó Andrewsnak különösen fontos a feladata az évről évre bajnokesélyes Patriotsnál, nem csoda, hogy az irányító Tom Brady agyba-főbe dicséri az ő teljesítményére is kiemelt hatással bíró center munkáját. Brady elmondása szerint Andrews a centertársaihoz képest egészen más szinten látja a játékot, mintha külső nézőpontból tudná figyelni az eseményeket, aminek köszönhetően óriási segítséget nyújt a védők megállításában.

Andrews 2017 óta csapatkatpiány a Patriotsnál. A 27 éves játékos 2015-ben került az NFL-be, első idényében még harcolnia kellett Bryan Strokkal a pályára kerülésért, 2016 óta viszont kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, és az alapszakasz mellett a rájátszásban sem nagyon hagyott ki meccset a legutóbbi három idényben. Andrews kiválásával a Patriots az eddig leginkább csak csereként beugró Ted Karrasra támaszkodhat majd a támadófal közepén.

A játékost ugyan gyors kivizsgálás után kiengedték a kórházból, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy közel lenne a visszatérése.

Egyre súlyosabb gond a vérrög az NFL-esek között

Andrews rövid időn belül már a sokadik támadófalember, akinél vérrögöt találtak a tüdejében. 2017-ben Antonio Garcia pont a Patriotsnál hagyott ki egy teljes szezont hasonló egészségügyi probléma miatt, de a kezelése, illetve az aközben kapott vérhígítók miatt sok súlyt vesztett, és azóta sem lépett pályára éles meccsen. Júniusban a San Diego Chargers játékosa, Russell Okung került kórházba tüdőembólia miatt, amit vérrögök okoztak, és jelenleg is bizonytalan, hogy mikor léphet pályára.

Clint Boling, a Cinncinnati Bengals korábbi játékosa pedig pont a vérrögök miatt vonult vissza a legutóbbi szezon után úgy, hogy a 2018-as idényben egyetlen játékot sem hiányzott a pályáról, az elmúlt hét évben pedig ötször is mind a 16 alapszakaszmeccsen kezdő volt.