Ez már nem labdaszerzés, hanem nyilvános rablás

2019.08.30. 08:38

Mind a 32 csapat pályán volt csütörtökön az NFL-előszezon negyedik, utolsó fordulójában, amiben hagyományosan inkább a csapatba kerülésért küzdő játékosok, sem mint a stabil kezdők kapnak lehetőséget, így az eredményekből túl sok mindent nem szabad leszűrni.

Akinek sikerült sokak figyelmét felkeltenie, az a Carolina Panthers védője, Jordan Kunaszyk, aki a Pittsburgh Steelers ellen szerzett egészen hihetetlen labdát.

Ne maradjon le semmiről!

Kunaszyk a negyedik negyed közepén villant, amikor kedvezőtlen helyzetből, az általa őrzött tight end mögül robbant rá a labdára, hogy elüsse, vagy esetleg megszerezze azt. Igazából előbbire lett volna több esélye, de végül hihetetlen mázlival mégis a védőjátékos kezében között ki a labda, amit

  • előbb Kunaszyk kiütött Zach Gentry kezéből,
  • majd a labda a földet érés helyett Gentry lábára pattant, vagyis nem került a fűre,
  • a Gentry lábáról felpattanó labdát pedig végül Kunaszyk gyűjtötte össze, interceptiont szerezve.
Kunaszyk ladbadszerzése

Kunaszyk megmozdulása már-már az alapszakaszba való kisebb csoda volt, nem úgy, mint az a touchdown, amit a Dallas Cowboys szerzett a Tampa Bay Buccaneers ellen: az irányító Taryn Christion maga indult meg a labdával, amit könnyűszerrel ütöttek ki a kezéből a védők. Innen két Tampa-játékosnak is lehetősége lett volna megszereznie a szabaddá váló labdát, de ők inkább összeütköztek, így végül nagy tömörülés és egy kicsi a rakás után végül a Cowboys szerzett touchdownt az akcióból.

Eredmények