Óriásszerződést kapott az NFL-sztárfutó

2019.09.04. 17:05

Véget ért a hetek óta tartó szappanopera az NFL-ben: új szerződést kapott a Dallas Cowboys sztárfutója, Ezekiel Elliott, és ezzel a liga legjobban fizetett futójátékosa lett. 

A szerződés legfontosabb paraméterei, hogy hat évvel hosszabbították meg a szerződését 90 millió dollár értékben, ráadásul ebből a pénzből 50 milliót garantáltan megkap, ami elég komoly pénz ahhoz mérten, hogy Elliott három éve játszik az NFL-ben. 

Ne maradjon le semmiről!

Igaz, ez idő alatt le is tett valamit az asztalra: 2016-ban, miután az első körben draftolták, összesen 1631 yardot futott az alapszakaszban. A következő évben 983-ig jutott, majd a legutóbbi idényben 1434-gyel zárta az idényt.

Elliott az edzőtábor kezdete után kezdett sztrájkba, hogy új szerződést csikarjon ki a Cowboystól, közben megsértődött a csapat tulajdonosára, Jerry Jonesra, aki egyszer egy interjú közben viccesen megkérdezte, ki az az Ezekiel Elliott. A huzavona egészen odáig fajult, hogy a csapat már felkészült arra, hogy a játékos alapszakasz-meccseket hagy ki, esetleg csak a rájátszásban számíthatnak majd rá, de végül sikerült megegyezni. 

Már csak az a kérdés, hogy az irányító Dak Prescott-tal tudnak-e hosszabbítani, illetve az elkapó Amari Coopert is szeretnék hosszabb távon megtartani.