Újabb lélektani fizetéshatárt törtek át az NFL-ben

2019.09.04. 09:57

A februárban, a New England Patriots ellen elvesztett Super Bowl után úgy tűnt, hogy a Los Angeles kivárhat majd irányítója, Jared Goff helyzetének rendezésével, Goff ugyanis nem nyújtott túl acélos teljesítményt a nagydöntőben, és így logikus lett volna még egy kis fejlődési időt hagyni neki, mielőtt a csapat arról dönt, hogy megtartják-e őrölt pénzért, vagy esetleg új alapokra helyezik a csapatot. Végül a Rams nem vacakolt sokáig, és két nappal a 2019-es, 100. NFL-szezon indulása előtt hatalmas szerződéshosszabbítást adott Goffnak.

Ne maradjon le semmiről!

A hírek szerint a 24 éves irányító 134 millió dollárt kap majd 4 évre – a 33,5 millió dolláros éves átlag, illetve a 134 millió dolláros maximum sem rekord, az viszont igen, hogy a hírek szerint Goff garantáltan megkap majd 110 millió dollárt a 134 milliós szerződésből.

Ebben a kategóriában az eddigi rekorder a 2016-os NFL-drafton pont Goff mögött a második választással elkelt Carson Wentz volt, aki június elején kapott 128 millió dolláros hosszabbítást a Philadelphia Eaglestől, amiből 108 milliót kaphat kézhez fixen.

Goff számára nagy ugrás lesz, amikor a 2020-as szezon végén érvénybe lép a hosszabbítás, hiszen az idei szezonban még csak 4,3 millió dollárt keres majd, vagyis közel 30 milliós fizetésemelésre számíthat két éven belül, igaz, már a jövő évi szezonban is 22,8 milliót kereshet majd – vagyis éppen csak 30 éves lesz, mire (ha minden jól megy) több mint 180 millió dollárt keresett már.

A fiatal irányító egyébként a hatodik irányító, aki a Super Bowl-korszak 1966-os kezdete óta több szezonjában is legalább 10 győzelmet szerzett 25. születésnapja előtt, ez eddig csak Dan Marinónak, Drew Bledsoe-nak, Peyton Manningnek, Russell Wilsonnak és a nemrég visszavonult Andrew Lucknak sikerült.

Goff az eddigi három szezonjából kétszer bejutott a rájátszásba a Los Angeles Ramsszel, februárban a döntőig jutottak Goff eddigi legjobb idénye után, amiben 4688 passzolt yarddal, 32 touchdownnal zárt.