Totális katasztrófává züllesztették a bírók az NFL-meccset

2019.09.13. 08:55

A Tampa Bay Buccanneers és a Carolina Panthers mérkőzése nyitotta péntek hajnalban az NFL 2019-es, 100. szezonjának második fordulóját, a látottak viszont nem a játékosok, inkább a bírók teljesítménye miatt maradtak emlékezetesek – a játékvezetőknek sikerült zűrzavarba fullasztani a mérkőzés zárását, aminek köszönhetően az utolsó 2,5 percet majdnem fél óráig húzták. Végül a Tampa nyert, hosszú idegenbeli rossz sorozatot megszakítva.

Ne maradjon le semmiről!

A mérkőzés első 95-96%-át nem nagyon részleteznénk, volt safety, elég sok mezőnygól, pár szép passz, de összességében a védelmek uralták a játékot, ezért is született viszonylag kevés pont, ami után nagyjából 2,5 perccel a lefújás előtt 20-14-es hátránynál támadhatott a fordításért és a győzelemért a hazai Carolina Panthers.

Itt vették át a főszerepet a bírók, akik a végtelenül hosszúra nyújtott videózásokkal és még hosszabb, helyenként teljesen zavaros magyarázatokkal kínszenvedéssé változtatták a meccs lezárását.

Kezdésnek öt percig ültek egy simának tűnő eseten, aminél a Carolina Panthers vezetőedzője, Ron Rivera szabálytalanságot látott a védőknél. Az esetben jó három perc videózás után hoztak döntést a bírók, szerintük nem történt szabálytalanság, úgyhogy az ítélet közlése után mehettek magyarázni a hevesen méltatlankodó Riverának is.

Ezután egy elég nagy bírói hiba jött – sikerült a Panthersnek egy first downt adományozni, amivel folytathatták a támadást, amikor az egyik bíró legalább egy arasszal arrébb rakta le a labdát, mint ahova kellett kellett volna.

Szinte rögtön egyből egy újabb hosszas magyarázatot követezlő játék jött, ennél a Tampa védője, Carlton Davis kapott oda Curtis Samuel sisakjához, miközben a labda épp az elkapó felé tartott a levegőben. Végül az jött ki – helyesen, csak nagyon-nagyon lassan –, hogy Davis egyetlen mozdulattal két szabálytalanságot is elkövetett: egyrészt pass interference-t követett el azzal, hogy akadályozta volna az elkapót az elkapásban, másrészt, mivel ezt Samuel sisakrácsának megragadásával tette, face mask szabálytalanságot is elkövetett, vagyis kapásból 30 yard büntetést hozott össze, amit végül csak a sikeres, 9 yardos elkapás helyétől mértek ki, felezve a gólvonalig a távolságot.

A Panthers innen még elverekedte magát a gólvonal közelébe, de végül negyedik kísérletre sem lett meg a touchdown, így a Buccaneers hétmeccses idegenbeli vereségsorozatot megszakítva nyert. Ennél is hosszabb gyenge szériát tört meg a csapat irányítója, Jameis Winston, aki 12 meccs, 2016 óta nyert először idegenben mérkőzésen.

Eredmény