Négycsavaros trükk az év játéka az NFL-ben

2019.09.30. 15:57

Egészen egyedi trükkjátékkal állt elő vasárnap az NFL 4. fordulójában a Cleveland Browns a csoportrivális Baltimore Ravens elleni mérkőzésen – négy csavart sikerült egy játékba tömöríteniük, aminek a végén a sztárelkapó Odell Beckham Jr. próbálkozott 60 yardos passzal, és majdnem be is jött.

Ne maradjon le semmiről!

Nem sok kellett volna hozzá azért, hogy bejöjjön a trükk, ami egy tripla reverse és egy nagy menekülés után jött. A labdát az irányító Baker Mayfield kapta, aki átadta az előtte átfutó futójátékosnak, Nick Chubbnak. A Ravens itt még tudta követni, mi is történik, szépen zárták a szélt Chubb előtt, csakhogy ő visszapöccintette az elkapó Jarvis Landrynek, aki még tovább, még eggyel hátrébb adta Beckhamnek.

Ahhoz képest, hogy tripla fordulattal jutott ide a Browns, két Ravens-védő is ott volt Beckham nyakán, az elkapónak viszont sikerült mindkettejüket lerázni, majd nagy lendületet véve vágta előre a labdát a gólvonal közeléig jutó Damion Ratley-nek. Ratley szoros védelemben viszont nem tudta elkapni a labdát, így a trükk nem jött be, ráadásul a sikertelen passz után az irányító Baker Mayfield szinte azonnal eladta a labdát a folytatásban.

Igaz, a Browns végül így is nyert 40–25-re.

Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.