A bírók sem akarták elhinni, hogy ilyen elkapás létezhet

2019.10.21. 09:26

Tökéletes irányítóteljesítmény, hihetetlen elkapás, ritka, és egyben ritka látványos visszahordás, illetve nem mindennapi leolvadás hoztak izgalmat az NFL hetedik fordulójának vasárnapi meccsein.

Ne maradjon le semmiről!

A hihetetlen elkapást Eric Ebron, az Indianapolis Colts tight endje csinálta meg a Houston Texans ellen megnyert meccsen. Ebron félkézzel, az alapvonal közvetlen közelében húzta le Jacoby Brissett passzát, miközben arra is figyelnie kellett, hogy a labda megszerzésével egy időben mindkét lábával érintse még a pálya területét. A mozdulatsor annyira hihetetlen volt, hogy a bírók, és az ő jeleiket olvasva a kommentátorok is sikertelennek látták elsőre az elkapást, de miután megnézették velük videón, kiderült, hogy Ebron tökéletesen hajtotta végre a dolgát.

Ritkán látott touchdownt szerzett a Buffalo Billsben a Miami Dolphins ellen Mycah Hyde, aki a Miami onside kickjéből futott vissza az ellenkező gólvonalig. A Miami a kirúgásból próbálta meg visszaszerezni a labdát, de nem jött össze, Hyde pedig a levegőben, egy akrobatikus 360 fokos fordulattal előbb megszerezte a labdát, majd az ellenfélen áttörve meg sem állt a gólvonalig.

Az NFL és az AFL 1970-es egyesülése óta ez volt a 11. visszahordott onside kick, és az első 2010 decembere óta. Ennek is köszönhetően a Dolphins már 0-6-os mérleggel áll az NFL-ben.

Ha nem is ennyire látványosra, de legalább drámaira sikerült a Los Angeles Chargers Tennessee Titans elleni vereségének vége: egyetlen yardot kellett volna emgtenniük a győzelemért a Titans ellen, ehelyett történelmi gyötrődésbe váltottak. Hogy mi is történt?

Előbb kaptak 10 másodpercet ajándékba az ellenfél vezetőedzőjétől, Mike Vrabeltől, aki nem akadályozta meg a bírókat egy időkéréssel az óra pörgetésében – ekkor még úgy állt, hogy a Chargers simán megszerzi a fordításhoz kellő touchdownt, ami után a lehető legkevesebb időt hagyták volna a Titansnek a fordításra.

 1. Aztán egy büntetéssel 5 yardot haladtak hátra,
 2. majd egy védelmi büntetéssel visszakerültek 1 yardra, és még mindig első kísérlettel jöhettek,
 3. ahonnan Melvin Gordon megfutotta a touchdownt,
 4. amit videózás után elvettek, mert Gordon nem törte át a gólvonalat a labdával a kezében,
 5. újra futást választottak,
 6. de elvesztették a labdát,
 7. amit a Tennessee szerzett meg, és ezzel megtartották a győzelmet.

Két irányító is remek teljesítményt nyújtott, a Packersben Aaron Rodgers tökéletes, 158,3-as irányítómutatóval zárt, a Detroit Lionsban pedig bár kikapott Matt Stafford, de a legkevesebb meccsen 40 ezer passzolt yardig jutó irányító lett. A Chicago Bears elkapója és visszahordója, Cordarrelle Patterson a hetedik kirúgásból visszahordott touchdownját szerezte, amivel második az NFL örökranglistáján.

Eredmények

 • Indianapolis Colts-Houtson Texans 30-23
 • Atlanta Falcons-Los Angeles Rams 10-37
 • Buffalo Bills-Miami Dolphins 31-21
 • Cincinnati Bengals-Jacksonville Jaguars 17-27
 • Detroit Lions-Minnesota Vikings 30-42
 • Green Bay Packers-Oakland Raiders 42-24
 • New York Giants-Arizona Cardinals 21-27
 • Washington Redskins-San Francisco 49ers 0-9
 • Seattle Seahawks-Baltimore Ravens 16-30
 • Tennessee Titans-Los Angeles Chargers 23-20
 • Chicago Bears-New Orleans Saints 25-36
 • Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles 37-10