Szellemeket látok – pusztító védelem törte meg az NFL-est

2019.10.22. 10:37

Gyorsan elvette a múlt heti, Dallas Cowboys elleni győzelmen fellelkesült New York Jets kedvét a New England Patriots, ami óriási kiütéssel tette helyre a hazai csapatot a kedd hajnali NFL-meccsen. A Patriots védelme korszakos szinten, meg is törték a Jets irányítóját.

Ne maradjon le semmiről!

Szellemeket látok

– kapta el a mikrofon Sam Darnold, a New York Jets irányítójának sirámát a New England Patriots elleni kedd hajnali NFL-meccsen, és ezzel Darnold tökéletesen össze is foglalta, hogy mi történt a mérkőzésen. A Patriots védelme ugyanis – főleg a fiatal, még tapasztalatlan irányítók esetében – előszeretettel fejtegeti a lehető legjobban a fő szándékát, és álcázott védelmi sémákkal próbálja teljes bizonytalanságban tartani az ellenfél irányítóját. Ezért is van az, hogy Bill Belichick mérlege 20-5 az újonc irányítók ellen, és ezért is van az, hogy fiatal QB meglehetősen ritkán győzi le a Patriotsot.

A szellemlátás Darnold szempontjából pocsék, a Patriots védelme szempontjából nézve kiváló mutatókban manifesztálódott:

  • Darnold 32 passzkísérletéből csak 11 volt jó, ezekkel 86 yardig jutott,
  • eközben eladott öt labdát (4 interception és egy fumble),
  • a Patriots védelme összesen 6 labdát szerzett,
  • és nem mellesleg nulla ponton tartották a Jetset, a szezonbeli második idegenbeli kiütésüket elérve.

Ezzel a Patriots mindössze a második csapat lett az NFL történetében, ami egy szezonon belül kétszer is 0-ra tudott nyerni idegenben, ez eddig csak 1942-ben sikerült a Chicago Bearsnek.

A címvédő Patriotsnál Tom Brady egy touchdownnal és egy interceptionnel zárt, a futójátékos Sony Michel viszont 42 futott yardja ellenére három TD-vel fejezte be a meccset, amit 33-0-ra nyert a Patriots.

Eredmény

  • New England Patriots-New York Jets 33-0