135 kilós NFL-es a Rubik-kocka első profi sportoló nagykövete

2019.10.23. 09:20

Furcsa helyről érkezett a Rubik-kocka első profi sportolói nagykövete: az NFL újoncát, a 135 kilós, 196 centi magas Calvin Andersont választották a kocka népszerűsítésére elsőként a profi sportolók közül. Nem véletlenül, a Denver Broncos támadófalembere vakon, akár a háta mögött is irtózatosan gyorsan ki tudja rakni a kockát.

Ne maradjon le semmiről!

A 23 éves Anderson az együttműködés keretében nemzetközi eseményekre utazik majd, külön tartalmat (vélhetően videókat) gyárt majd a Rubik-kocka stábjának, és nem mellesleg saját verziót is készítenek neki a kockából.

Sosem gondoltam volna, hogy valaha a kocka nagykövete lehetek, hihetetlen érzés

– beszélt a megkeresésről Anderson az AP hírügynökségnek. Anderson korábban arról beszélt nekik, hogy középiskolában kezdett el foglalkozni a Rubik-kockával, és valószínűleg több ezerszer rakta már ki különböző formákban a kockát. Kiemelte, hogy az intellektuális fejlődésében nagy szerepet játszott a logikai fejtörő, ami a tanulmányain meg is látszik: a texasi Rice Egyetemen matematikai közgazdaságtani, vallástudományi és üzleti diplomát szerzett, és az NFL mellett jelenleg is pénzügyi mesterképzésen vesz részt.

Könnyen lehet egyébként, hogy Anderson nem sokáig marad az NFL-ben, és inkább tudományos irányban folytatja, mint tette azt a hozzá hasonlóan szintén támadófalemberként játszó John Urschel, aki három NFL-szezon után matematikai pályán folytatta, úgy, hogy még NFL-esként végzett a világ egyik leghíresebb egyetemén, az MIT-n.