NFL-sztár: Majdnem az életembe került

2019.11.01. 18:10

A Washington Redskins sztárja, Trent Williams a csapat orvosait is okolja, amiért hat év alatt nem vettek komolyan egy kinövést a fején, amiről aztán kiderült, hogy a rák egy ritka, de súlyos formája. „Majdnem az életembe került" – mondta Williams a Washington Post szerint.

Először a 2013-as szezon második felében vette észre a kinövést, amire rákérdezett a csapat orvosainál. Azt a választ kapta, hogy nincs miért aggódnia, és ugyanezt mondták, amikor később újra felkereste őket, miután a kinövés egyre nagyobb lett.

Végül idén küldték el több külső vizsgálatra, majd pedig Williams egy chicagói kórházat keresett fel, ahol megállapították, hogy DFSP-ről, a rák egy súlyos fajtájáról van szó. Műtéti úton eltávolították a tumort.

Barátai és ismerősei részéről már utaltak arra, hogy a támadófalember az eset után nem akar újra pályára lépni a Redskinsben. Ezt nyilvánosan nem mondta ki, de azt mondta, hogy a csapatból senki sem látogatta meg, amíg két hétig a chicagói kórházban kellett maradnia. Azt is kijelentette, hogy nem bízik meg a csapatban.

Williams június 1-jén az elcserélését kérte, de ez nem történt meg a határidő lejárta előtt. A szerződése azonban a 2020-as szezon végén lejár.

A Redskins közleményt adott ki, amiben azt kérte, hogy az NFL vezetése a játékosszakszervezet közösen vizsgálja meg Willams korábbi egészségügyi kezeléseinek ügyét. Mint írták, a csapat mindennél fontosabbnak tartja a játékosaik és munkatársai egészségét.