Több NFL-csapat is kíváncsi Colin Kaepernickre

2019.11.13. 19:53

Szerda reggel derült ki, hogy az NFL zártkörű edzést és interjúlehetőséget szervez Colin Kaepernick irányítónak, aki korábban pert is indított a liga ellen, és a sportág egyik legmegosztóbb személyisége. És évek óta nem játszott az NFL-ben. 

Kaepernicknek szombatra, Atlantába szervezték meg az edzést, ahova az összes NFL-csapatot meghívták, a csapatok képviselői beszélhetnek is vele. Az eseményről felvételt készít a liga, amit az érdeklődő csapatok rendelkezésére bocsát. Az irányító azt mondta, két éve erre a lehetőségre vár, formában van, és alig várja, hogy találkozzon az edzőkkel, csapatvezetőkkel. 

Ne maradjon le semmiről!

Szerda estig a Miami Dolphins, az Atlanta Falcons, a New York Giants, a New England Patriots, a Cincinnati Bengals, a Denver Broncos és a Detroit Lions jelezte, hogy biztosan képviseltetik magukat az eseményen, amerikai lapok szerint a Dallas Cowboys is így tesz majd. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy szerződést vagy lehetőséget kap bármelyik csapatnál, és sokan inkább az NFL PR-manőverének tartja az eseményt.

A liga és Kaepernick ugyanis egy ideig perben állt, miután a játékos szerint az NFL tulajdonosai direkt összezártak ellene. Végül idén februárban egyeztek meg.

Kaepernick azután került ki a ligából, hogy  a feketéket érő rendőri erőszak ellen kezdett tüntetni úgy, hogy nem állt fel az amerikai himnusznak a meccsek előtt. Több játékostársa is kiállt mellette, de kemény kritikákat is kapott, az akkor még csak az elnöki címre pályázó Donald Trump a kampánya során 2016-ban például azt mondta, hogy a játékos nyugodtan eltakarodhat az országból, ha itt nem tetszik neki, de később is  ekézte többször is.