Trump terroristákról kezdett hadoválni az egyetemi amerikaifoci-bajnoknak

2020.01.18. 11:13

Villámgyorsan meghívta a Fehér Házba Donald Trump amerikai elnök a hétfőn (magyar idő szerint kedd hajnalban) bajnoki címet szerző LSU amerikaifutball-csapatát, a pénteki ceremoniális találkozó viszont meglehetősen bizarr fordulatot vett, amikor Trump a mikrofon elé állt.

Ne maradjon le semmiről!

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságot megnyerő LSU-t köszöntve ugyanis furcsábbnál furcsább dolgokról kezdett beszélni, bár ez talán nem meglepő azok után, hogy csütörtökön hivatalossá vált az impeachment-eljárás Trump ellen azzal, hogy John Roberts, a tárgyalást vezető főbíró, az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke és a szenátus tagjai – akik a tárgyaláson az esküdtek szerepét látják el – ünnepélyes keretek között a kongresszusban letették az esküt. A szenátusi tárgyalás egyébként majd kedden kezdődik Trump ügyében.

Ezek után a fejlemények után Trump persze nem bírta ki, hogy ne térjen ki magára az impeachmentre, közölve, hogy az országnak sok elnöke volt, volt rossz és jó is, de most remek elnöke van Amerikának, még ha el is indították az impeachmentet a kurafi ellen, utalva magára.

A legbizarrabb pillanat viszont az volt, amikor terroristákról kezdett hadoválni az LSU-játékosoknak:

Kiiktattuk a terroristákat, ahogy a maguk amerikaifutball-csapata is kiikatta volna a terroristákat, nemde?

A játékosok egy része nevetett Trump furcsa megjegyzésein, a többiek viszont többnyire zavarban voltak, nehezen kezelték a helyzetet, hogy Trump kampányeseményt csinált a találkozóból.

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokság győztese és Trump találkozója az utóbbi időben mindig valami furcsaságot hoz, egy éve, amikor (az idei döntőben legyőzött) Clemson Tigers ment a Fehér Házba, épp nagyban tartott a kormányzati leállás, így nem volt megfelelő konyhaszemélyzet, ami főzött volna egy csapatnyi amerikaifocistára, így Trumpék több száz hamburgerrel készültek.