Donald Trump rossz államnak gratulált a Super Bowl után

2020.02.03. 10:42

A Kansas City Chiefs egy óriási hajrájának köszönhetően, az utolsó negyedben tízpontos hátrányból fordítva, 31-20-ra nyert a San Francisco 49ers ellen az 54. Super Bowlban. Ötven év várakozás után a Vince Lombardi-trófea ismét visszatér Kansas Citybe, de pontosan melyik államba is?

Sokan gondolják úgy, hogy Kansas City nem lehet máshol, mint Kansas államban, azonban ez nem teljesen pontos, ugyanis a város pontosan Kansas és Missouri államok határán fekszik. A város nyugati része Kansas állam harmadik legnagyobb, míg a város keleti része Missouri állam legnagyobb városának számít. Ugyanakkor a Kansas City Chiefs otthona, az Arrowhead-stadion Missouri államban található, így a Chiefs hivatalosan missouri-i csapatnak számít.

Ebbe a hibába futott bele az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is, aki a döntő után egyből egy szívélyes twitter-üzenettel gratulált az új bajnokcsapatnak.

A nagyszerű Kansas államot, és végső soron az egész Egyesült Államokat is képviseltétek. Az egész ország büszke rátok!

– írta ki először az elnök, azonban gyorsan észlelték tévedést, és egy új üzenetben már Missouri állam büszkeségének nevezte a Chiefst.