A Super Bowl is igazolta: egy szimulációban élünk

2020.02.03. 04:36

Történelmi feltámadások után, 50 elteltével lett újra bajnok a Kansas City Chiefs az NFL-ben, óriási negyedik negyedet produkálva 10-20-as hátrányból felállva 31-20-ra verték a San Francisco 49erst a Super Bowl LIV-ben. A mérkőzés egyik legjobbja a Chiefsben 100 futott yard fölött záró, összesen két touchdownt szerző Damien Williams volt, aki a mérkőzés elején közel járt ahhoz, hogy még egy touchdownt hozzáírjon saját teljesítményéhez.

3-0-s 49ers-vezetésnél negyedik kísérletre kockáztatott a Chiefs. A támadás folytatásához szükséges egy yardot ugyan megszerezték, a touchdowntól viszont pár centivel elmaradt a futójátékos Damien Williams, aki furcsa koreográfia után futhatott: egy négyes piruettel próbálták megzavarni a 49ers védelmét.

Ennek a lényege látványon felül az volt, hogy a jobbra mozgással a végül a futást vállaló Williamst hozták helyzetbe, nem az irányító kapta a labdát a centertől, hanem egyből a futójátékos. Williamsnek tényleg nem kellett volna sok a touchdownhoz.

Később egy elkapott, majd egy futott touchdownnal oroszlánrésze volt a Chiefs fordításában, sőt, 24-20-as vezetésnél már csak egy pár yardot vártak volna tőle, amikor egy 38 yardos touchdownnal kitörve végleg eldöntötte a Super Bowlt.

A Chiefs váratlan megoldása egy egyetemi trükköt, a Boise State elkapói által megcsinált négyes piruettet idézte, ami pedig az 1948-as Rose Bowlra utalt vissza, ahol a Michigan Wolverines 49-0-ra mosta fel a padlót a USC Trojans csapatával.