Korábbi NFL-es írt történelmet az Oscar-díjával

2020.02.10. 08:55

A korábbi NFL-elkapó Matthew Cherry történelmet írt a vasárnapi Oscar-díjátadón, az első amerikaifutballista, egyben Kobe Bryant után a második sportoló lett, aki Oscar-díjat nyert. Cherry az animációs rövidfilm kategóriában nyert Hair Love című filmjével, amit ő maga írt és rendezett is, illetve Karen Ruper Toliverrel együtt producerként is közreműködött.

Szerettem volna a gyerekeknek mutatni egy szereplőt, aki normálissá, hétköznapivá teszi, ugyanakkor kellő mértékben ünnepli is az afroamerikaiak haját. A fekete apákról elég rossz képet festenek az országos médiában, így egy gondoskodó, szerető apaképet is be akartam mutatni, amit szembe lehet állítani azokkal az alakokkal, akiket gyakran a filmekben látnak

mondta Cherry a filmjéről.

Ne maradjon le semmiről!

Cherry az Akron Egyetemen végzett, ahol elkapóként játszott, majd 2004-ben úgy került be az NFL-be, hogy a drafton nem választották ki. 2004-ben és 2006-ban is két-két csapatnál próbálkozott a profik között, de egyetlen mérkőzést sem játszott, sőt, még az NFL Europe-ban sem kapott lehetőséget a Hamburg Sea Devilsnél.

A sikertelen próbálkozások után 2007-ben pont azért vonult vissza, hogy filmes karriert építsen magának, a mostani Oscar-díj alapján pedig bejött a döntés.

A január végén, tragikus helikopter-balesetben meghalt Kobe Bryant két éve Cherryhez hasonlóan animációs rövidfilmben nyert a Kedves kosárlabda! (Dear Basketball) című filmjével, ami mellett producer volt.