Las Vegas helyett az online térben tartják az NFL draftját

2020.04.07. 09:45

A koronavírus-járvány miatt teljes egészében online rendezik meg a profi amerikaifutball-liga, az NFL idei draftját április 23-25. között, írja az MTI.

Az NFL hétfő este arról tájékoztatta a 32 klubot, hogy a csapatok vezetőinek és a szakmai stáb minden tagjának külön helyszínen kell tartózkodnia, a kapcsolatot kizárólag telefonon vagy interneten keresztül tarthatják egymással, illetve a draft főhadiszállásával.

A draftot az eredeti tervek szerint Las Vegasban tartották volna, és a kaszinóváros óriási show-val készült az eseményre, de mindhiába.

Az NFL vezetése arról is határozott, hogy a járvány miatt elhalasztja az edzőtáborok kezdetét. A liga közölte, a játékosszakszervezettel együtt azon vannak, hogy mindenki számára megfelelő tervet dolgozzanak ki a folytatást illetően.

Hétfőn azok a csapatok kezdhették volna el a közös munkát, ahol új vezetőedzőt neveztek ki a holtidényben. Ez jelenleg öt klubot érint: a Carolina Panthers, a Dallas Cowboyst, a Washington Redskinst, a Cleveland Brownst és a New York Giantset. Az együttesek így várhatóan videokonferenciákkal kezdik meg az új szezont, mivel az edzőközpontok zárva vannak.