A NASA-nál lett gyakornok az NFL-es irányító

2020.04.12. 11:20

Az NFL-játékosok egy része hajlamos magát bajba sodorni a holtszezonban, de akadnak üdítő kivételek is: a Jacksonville Jaguars csereirányítója, Joshua Dobbs például a NASA-nal vett részt egy gyakornoki programban a közelmúltban 

A huszonötéves Dobbs a futballkarrierje mellett eddig is komoly figyelmet fordított a tanulmányaira: a Tennessee Egyetemen rakétamérnökként végzett, majd egy űrtechnológiákra specializálódott cégnél volt gyakornok.

A NASA-hoz az NFL játékos-szakszervezetének köszönhetően került, és az Artemis-programban dolgozhatott együtt az amerikai űrügynökség szakembereivel. Ez az a program, amely a koronavírus-járvány ideje alatt sem állt le, és többek között az asztronauták Holdra és a Marsra utazását készíti elő.

A játékos a twitterén jelentkezett be a napokban az egyik sikeres kilövés után, és egyúttal megköszönte a lehetőséget a NASA-nak. 

Dobbs egyetemistaként a Tennesse Egyetem amerikaifutball-csapatának alapembere volt, majd a 2017-es NFL-draft negyedik körében a Pittsburgh Steelers szerezte meg. A Steelersben öt meccs jutott neki, ezután került tavaly szeptemberben a Jacksonville Jaguarsban, ahol Gardner Minshew cseréje volt a múlt idényben.