Szabadlábra helyezték a fegyveres rablással gyanúsított NFL-játékosokat

2020.05.18. 08:54

Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet az NFL-ben játszó két amerikaifutball-játékos, DeAndre Baker és Quinton Dunbar, akikkel szemben fegyveres rablás elkövetése a vád, írja az MTI.

Baker, akit négy rendbeli fegyverrel okozott súlyos testi sértéssel is vádolnak, 200 ezer dollár, míg Dunbar 100 ezer dollár kifizetése után térhetett haza.

A rendőrök korábbi tájékoztatása szerint több szemtanú is állította, hogy a két futballista és két társuk egy kerti partin kifosztották a vendégeket, több ezer dollárt, illetve karórákat és egyéb értéktárgyakat zsákmányoltak, majd luxusautóikon elhagyták a helyszínt. A jelentések szerint érkezésükkor eleve úgy parkoltak le Mercedesükkel, Lamborghinijükkel és BMW-jükkel, hogy azonnal el tudjanak hajtani a rablást követően.

A Dunbart képviselő Michael Grieco ügyvéd viszont azt állítja, öten is eskü alatt vallották, hogy ügyfele nem vett részt a rablásban, míg a Bakert védő Bradford Cohen is szemtanúkra, valamint egy videofelvételre hivatkozik.

A 22 éves DeAndre Baker 2019-ben került az NFL-be, miután a drafton az első kör 30. helyén választotta ki a New York Giants. Első évében csapata mind a 16 meccsén játszott, 15-ször kezdőként és 61 szerelést produkált.

A 27 éves, Bakerhez hasonlóan védő poszton játszó Quinton Dunbar 2015-ben kezdte NFL-karrierjét a Washington Redskinsnél, melynek egészen idén márciusig a tagja volt. A Redskinsből egy csere után került a Seattle Seahawkshoz. A tavalyi szezonban 11 meccsen játszott és 4 labdaszerzése volt.