Elmarad az NFL teljes előszezonja

2020.07.22. 09:33

Teljes mértékben elmarad a 2020-as NFL-idény előszezonja,

a 32 csapat egyike sem játszik majd felkészülési meccseket, közölte a játékosokkal az őket képviselő szakszervezet az NFL-tulajdonosokkal folytatott tárgyalások után az NFL Network három szakírójának értesülései szerint.

Ne maradjon le semmiről!

Miközben a csapatok többségénél a héten megkezdődött valamilyen szervezett formában a szezonra való készülés a játékosok edzésre jelentkezésével, a játékosok és a csapatok képviselői folyamatosan tárgyalnak a felkészülés, a szezon, illetve a koronavírus-járvány alatti folytatás kereteiről. Korábban az NFL legalább egy felkészülési mérkőzés megtartásához ragaszkodott, ám végül elengedték ezt a lehetőséget.

Az előszezonmeccsek törlése a pályafutásuk végén járó játékosoknak, illetve a draft hátsóbb köreiben elkelt, illetve a draftról lemaradó újoncok esélyeit csökkenti drasztikus mértékben arra, hogy a végleges keretben maradjanak.

A tárgyalások alatt már megegyeztek arról, hogy naponta végeznek majd koronavírustesztet a játékosokon és a csapatok alkalmazottjain – ezekre a tesztekre összesen 75 millió dollárt költenek a hírek szerint. Ezen felül tovább zajlik az egyezkedés azon, hogy a rendhagyó felkészülés miatt hosszabb legyen az előszezon ideje, ugyanakkor a szokásos 90 helyett csak 80 játékossal készülhetnek a csapatok a nyáron.

Szintén a megállapodás részét képezi majd, hogy lehetőséget kapnak a játékosok arra, hogy saját döntésük alapján kihagyják a szezont, ha úgy érzik, az túl nagy kockázatot jelentene az egészségükre.