Sorra mondják le az NFL-esek a szezont

2020.07.29. 08:22

Már 25 játékos jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt kihagyja az NFL 2020-as szezonját, a 25 visszalépő közül hatan a New England Patriotsból jelezték, hogy nem szeretnének játszani.

A legsúlyosabban az elmúlt évtizedek legsikeresebb csapatát, a New England Patriotsot érintik a lemondások, amelynek hat játékosa döntött úgy, hogy a következő idényben nem lép pályára. Ráadásul a hiányzók között nemcsak alapemberek, hanem igazi sztárok is vannak: a csapattal háromszoros bajnok Dont'a Hightower és Patrick Chung 2012, illetve 2009 óta a védelem vezérei, míg a szintén háromszoros Super Bowl-győztes Marcus Cannon a támadófal egyik legjobbja.

A Patriots szereplését amúgy is nagy érdeklődés övezi majd, mivel húsz év után elhagyta az együttest a hatszoros bajnok irányító, Tom Brady, továbbá rajta kívül több meghatározó játékos is.

A New England mellett eddig a Baltimore Ravens, a Buffalo Bills, a Carolina Panthers, a Chicago Bears, a Dallas Cowboys, a Denver Broncos, a Green Bay Packers, a Houston Texans, a bajnok Kansas City Chiefs, a Minnesota Vikings, a New Orleans Saints, a New York Jets, a Philadelphia Eagles, a Seattle Seahawks, a Tennessee Titans és a Washington legalább egy játékosa jelezte, hogy nem játszik a szezonban, vagyis az NFL több mint fele érintett.

A tulajdonosok és a játékos szakszervezet között létrejött múlt szombati megállapodás értelmében a játékosok dönthetnek úgy, hogy kihagyják a szeptember 10-én kezdődő szezont. Jövő hétfőig kell mindenkinek jeleznie, hogy rendelkezésre áll-e vagy sem. A döntés egyrészt végleges, másrészt kihagyás esetén a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik. Aki orvosi indok nélkül marad távol, az a szezonra – fizetés helyett – 150 ezer dollárt, aki orvosi indoklással, az pedig 350 ezer dollárt kap a ligától.

(Index/MTI)