Óriási a káosz New Englandben, ha nem Brady vagy Newton irányít

2020.10.06. 10:05
Magyar idő szerint kedd hajnalban két mérkőzést játszottak a Nemzeti Futball Liga (NFL) negyedik fordulójában. A Kansas City Chiefs–New England Patriots-rangadót a Pats irányítójának, Cam Newtonnak a koronavírus-fertőzése miatt halasztották el vasárnapról, aki értelemszerűen nem tudta vállalni a játékot, és a hiányát rendesen megérezte Bill Belichick együttese.

A Patriots már az előző szezonban is remek védelmére alapozva jutott be a rájátszásba, idén pedig Tom Brady távozása után a támadósémát az új irányítójára, Cam Newtonra kellett átalakítani. Ezúttal azonban hiányzott a 2015-ös MVP, ugyanis elkapta a koronavírust, ezért Brian Hoyernek kellett kezdenie. Ez semmiképp sem számított jó előjelnek, mivel Hoyer az utóbbi 10 NFL-meccsét elveszítette, amikor kezdőként lépett pályára.

A védelem viszont remekelt, a lehető legjobban le tudta lassítani a címvédő Chiefs félelmetes támadósorát, amely mindössze hat pontra volt képes az első félidőben.

A Mahomes-érában csupán harmadszor fordult elő a csapattal, hogy nem tudott touchdownt szerezni az első félidőben, az előző kettőért szintén a Patriots védelme volt a „felelős”.

A New England sem szórta a pontokat Hoyer vezetésével, összesen hármat tudott szerezni a csapat az első két negyedben. A félidő vége előtti jelenetsor pedig pontosan megmutatta, miért is szerződtette Belichick Newtont, és nem bízta az irányítást Hoyerre.

10 másodperc volt hátra, amikor a Patriots a KC célterületétől 13 yardra indíthatott támadást. Hoyer nem talált magának célpontot, majd addig hezitált, míg a hazaiak védője, Frank Clark sackelte. Hoyer pánikszerűen próbált időt kérni, amiből azonban már nem volt a csapatnak, így az óra lepörgött, azaz 7, de legalább 3 pont helyett nullával zárta a támadást a csapat. Ilyen aligha történt volna meg Bradyvel.

Brian Hoyer nincs a helyzet magaslatán

A folytatás sem alakult vidámabban a New England szempontjából, a harmadik negyedben Mahomes Tyreek Hillnek adott egy touchdown-passzt, Hoyert pedig Jarrett Stidham váltotta. Ő is kiosztott egy TD-átadást N'Keal Harrynek, amivel zárkózott a Pats, de Mahomeséknak volt válaszuk, az újabb touchdown után pedig Tyrann Mathieu szedett össze egy Julian Edelman által elejtett labdát, amivel meg sem állt az end zone-ig, beállítva a 26-10-es végeredményt. 

A Patriots irányítópárosa összesen egy TD-vel és három interceptionnel zárta a találkozót, a csapat pedig visszaesett 2-2-es mérlegre.

A forduló zárómeccsén a Green Bay Packers Aaron Rodgers vezetésével 30-16-ra legyőzte hazai pályán az Atlanta Falconst. A klasszis irányító már az első félidőben passzolt három touchdownt, a harmadik negyedben pedig még egyet, 33 passzkísérletéből pedig 27 volt sikeres. A Packers – akárcsak a Chiefs – 4-0-s mérleggel áll, míg a Falcons 0-4-gyel.

NFL, 4. játékhét:

Kansas City Chiefs – New England Patriots 26-10

Green Bay Packers – Atlanta Falcons 30-16