Könnyek között búcsúzott Ben Roethlisberger

2021.01.11. 10:19
A Cleveland Browns meglepetésre fölényes, 48–37-es győzelmet aratott a Pittsburgh Steelers otthonában a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában.

Az ohiói gárda az első negyedben már 28–0-ra vezetett, miután kihasználta a hazai támadósor több hibáját, többek között Ben Roethlisberger két eladott labdáját. A 28 első negyedbeli szerzett pont új NFL-playoffcsúcsot jelent.

A Browns győzelme azért is akkora meglepetés, mert ezt megelőzően sorozatban 17 mérkőzést vesztett el a Pittsburgh otthonában, ráadásul a mostani sikert vezetőedzője, Kevin Stefanski nélkül érte el, aki koronavírus-fertőzés miatt nem lehetett csapatával, akárcsak néhány kezdőjátékos. A Browns 1995 óta először nyert meccset a playoffban, idegenben pedig 1969-ben diadalmaskodott ezt megelőzően.

Roethlisberger egészen egyedi statisztikával fejezte be a mérkőzést:

501 yardot és 4 touchdownt passzolt, ezzel ő lett az NFL történetének második irányítója Tom Brady után, aki több mint 500 yardot ért el a rájátszásban (igaz, mindketten vesztes meccsen),

azonban négyszer is eladta a labdát. A márciusban a 39. életévét betöltő QB-nek egy év van hátra a szerződéséből, de lehet, hogy most láttuk utoljára a pályán. Talán ennek szól az is, hogy a találkozó után könnyes szemekkel ült a kispadon a centerrel, Maurkice Pouncey-val.

Roethlisberger és Pouncey könnyei

A Baltimore Ravens a Tennessee Titans otthonában győzött. A vendégek teljesen kikapcsolták az alapszakaszban több mint 2000 yardot futó Derrick Henryt, ez pedig kulcsfontosságunak bizonyult a mostani összecsapáson. A két csapat tavaly is találkozott egymással a rájátszásban, akkor a Titans jutott tovább.

A New Orleans Saints hazai pályán összességében magabiztosan verte a Chicago Bearst, így a 41 éves Drew Brees vezette együttes a következő körben a 43 éves Tom Brady által irányított Tampa Bay Buccaneersszel találkozik majd.

Eredmények, rájátszás:
Amerikai főcsoport:
Tennessee Titans–Baltimore Ravens 13–20
Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns 37–48

Nemzeti főcsoport:
New Orleans Saints–Chicago Bears 21–9

A Főcsoport elődöntők párosítása:
AFC:
Kansas City Chiefs–Cleveland Browns
Buffalo Bills–Baltimore Ravens

NFC:
Green Bay Packers–Los Angeles Rams
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers

(Index/MTI)  • Vennék
  • Hírek