Riválisától szerzett sztárt a tavalyi bajnok

orlando brown
2021.04.24. 14:49
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi két idényében egyaránt döntős Kansas City Chiefs a konferenciabeli rivális Baltimore-ból erősítette meg a keretét.

A tavaly bajnok, idén a Buccaneersszel szemben alulmaradó Főnökök Orlando Brown révén a támadófalukat erősítették meg a Ravenstől.

A csere során számos választási jog mozgott, a Ravens megkapta a Chiefs idei 1. (1/31.), 3. (3/94.), 4. (4/136.) és a 2022-es 5. körét, a Kansas City pedig a szélső támadófalember mellett a Baltimore 2. (2/58.) és a 2022-es 6. körét adta az AFC-riválisnak.

Brown korábban remek jobb oldali tackle volt, és bár az irányító vakoldalára átmozgatva már nem volt annyira kiemelkedő, így is bejutott másodjára is a Pro Bowlba.

A 25. születésnapját május 2-án ünneplő kolosszus (203 centi, 161 kiló) nemrégiben arról beszélt, hogy szeretne a támadófal bal oldalán maradni, így pedig várható volt, hogy a Hollók előbb-utóbb elcserélik, hiszen ezen a poszton egészségesen Ronnie Stanleyé a kezdő hely.

A Chiefs a Super Bowlon megtapasztalhatta, mekkora hátrány, ha teljesen kiürül a támadófala, a Buccaneers ellen végül TD-t sem tudott szerezni a címvédő, Patrick Mahomesnak pedig folyton az életéért kellett menekülnie.

Az egészségesen kiemelkedő tackle-páros mindkét tagját menesztették a Főnökök ennek ellenére is, és bár jött a támadófal belsejébe Joe Thuney, Kyle Long vagy éppen Austin Blythe, biztosra vehető volt, hogy ide kell még egy OT-t szerezni.

Bár az idei draft bővelkedik a kiemelkedő játékosokban, a Chiefs ráment a biztosabb megoldásra Brown megszerzésével.

Borítókép: Todd Olszewski/Getty Images