Az NFL-sztár számára véget ért az olimpiai álom – videó

metcalf
2021.05.10. 08:41

Az elmúlt hét egyik jó sztorija volt, hogy D. K. Metcalf, a Seattle Seahawks sztárelkapója úgy döntött, elindul az olimpiai előválogatón 100 méteres síkfutásban. 

Az eset apropója még egy október végi mérkőzés volt, amikor a 193 centi magas, 104 kilós kolosszus csapattársa, Russell Wilson eladott labdája után elképesztő sebességgel nyargalt hátra, hogy megakadályozza az Arizona Cardinals touchdownját.

Az egyébként kifejezetten gyors (a játékosbörze előtti felmérőn a 40 yardot 4,45 másodperc alatt futó) Budda Baker sem akarta elhinni, hogy Metcalf milyen tempóban közeledik, majd veti rá magát. Érdekesség, hogy ebből az akcióból pontot sem szerzett az ellenfél, tehát valóban kulcsfontosságú szerelést mutatott be az elkapó.

A 2020-as idényben 16 meccsen 1303 yardot és 10 touchdownt szerző Metcalf 22,64 mérföld/órás, 36,43 kilométer/órás végsebességet ért el a sprint során, ami után többen is felvetették, hogy helye lenne az amerikai váltóban.

A helyi atlétikai szövetség jelezte, hogy idén lesz egy olimpiai válogató, amelyen Metcalf és a többi NFL-játékos is szívesen látott.

Kisebb meglepetésre a felvetést tettek követték, a sztárelkapó pedig felvette a kapcsolatot, hogy megtudja, mit kell tennie ahhoz, hogy részt vehessen Tokióban.

Metcalf végül a vasárnapi előválogatón állhatott rajthoz, és bár nem szerepelt rosszul, a nála lényegesen vékonyabb atlétákkal szemben végül nem volt esélye, 10,37-es idejével a futamában sereghajtóként végezve nem jutott tovább.

Emmanuel Acho, a korábban a Cleveland Browns, a Philadelphia Eagles és a New York Giants alkalmazásában is álló linebacker arról faggatta Metcalfet, mégis mi motiválta az elindulásban, kinek akart bizonyítani.

Magamnak és mindenki másnak, aki fél megpróbálni

– felelte a kolosszus.

A robusztus felépítésű játékos így augusztusban a japán főváros helyett az edzőtáborban izzadhat és készülhet arra, hogy a 900 yardos újoncidénye, és a tavalyi 1303 yard után újra elkápráztassa csapata szurkolóit.

(Borítókép: D. K. Metcalf (jobbra) felépítésével alaposan kilógott a mezőnyből, de így sem szerepelt le – Katelyn Mulcahy/Getty Images)  • Tippek
  • Személyi kölcsön