Újabb korszakos klasszis érkezett Tom Bradyékhez

sherman
2021.09.30. 11:17
Richard Sherman személyében újabb klasszis játékossal erősítette meg a keretét a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) címvédő Tampa Bay Buccaneers.

A 33 éves, hórihorgas cornerbacket 2011-ben a Seattle Seahawks a játékosbörze 5. körében választotta ki, az együttesnél töltött hét éve során kétszer döntőzött, egyszer lett bajnok, háromszor az Év álomcsapatába, egyszer pedig a második számú csapatába választották be.

A ligát labdalopásokban 2013-ban vezető Sherman a legutóbbi három évet a csoportrivális San Francisónál töltötte, a 2019-es évad remeklése után ötödször is meghívták a Pro Bowlra, valamint újra bekerült az év második számú álomcsapatába – mielőtt tavaly csupán öt meccs jutott neki a sérülések miatt.

A 2010-es évek álomcsapatába beválasztott védő február óta csapat nélküli volt, egyrészt a holt szezonban elkövetett rendőrségi ügye miatt, a fő ok viszont az volt, hogy várta, mikor jön egy olyan ajánlat, ahol a bajnoki címért csatázhat.

Miután a Tampa Bay Buccaneerstől két cornerback is kidőlt rövidebb-hosszabb időre az elmúlt hetekben, így mindkét fél számára kapóra jött a lehetőség, Sherman alig 2,25 millió dollárt kereshet az idény során.

Új csapatában egyébiránt együtt játszhat régi riválisával, Tom Bradyvel, aki ugyancsak bekerült az évtized álomcsapatába, ahová egyébiránt a Buccaneers jelenlegi keretéből Antonio Brown, Rob Gronkowski és Ndamukong Suh is befért.

Rajtuk kívül is számos jó nevű játékos, például Leonard Fournette, Mike Evans, Chris Godwin, Vita Vea, Shaquil Barrett, Lavonta David, Devin White vagy éppen Jason Pierre-Paul is erősíti a címvédőt, amelynél valóban az az érzése az embernek, mintha valaki a népszerű Madden videojátékban próbálná meg összeállítani az álomcsapatát.

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2021-es idényét?

(Borítókép: Richard Sherman gratulál Tom Bradynek a New England Patriots Seattle Seahawks elleni sikerét követően a 49. Super Bowlon – Jim Davis/The Boston Globe via Getty Images)