Utolsó pillanatos mezőnygóllal dőlt el az NFL-rangadó

GettyImages-1352169065
2021.11.09. 10:32

Az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) hétfő esti rangadóján a Pittsburgh Steelers fogadta a Chicago Bears csapatát. Egyik csapat se kezdte igazán jól a szezont, a haziak négy győzelem mellett eddig háromszor szenvedtek vereséget, míg a Chicago három győzelem mellett ötször maradt alul aktuális ellenfelével szemben. 

A találkozó hatodik percében már megszerezte a vezetést a Pittsburgh Najee Harris elkapása után. Az első vendég pontokig egészen a második negyed végéig kellett várni, amikor Cairo Santos váltotta három pontra a mezőnykísérletet. A félidőben 14–3-as hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. 

A fordulás után egy újabb chicagói mezőnygólt követett egy hazai Touchdown. Az utolsó negyedben indult be csak igazán a pontgyártás, olyannyira, hogy másodpercekkel a találkozó vége előtt a vezetést is átvette a vendég csapat. 

Harminc másodperccel a vége előtt azonban 40 yardról rúghatott mezőnygólt a Steelers rugója, Chris Boswell, aki magabiztosan értékesítette a kísérletet és szerezte meg újra az előnyt csapatának.

Még ekkor sem volt vége az eseményeknek, kettő másodperccel a játékidő vége előtt a Bears rugója is próbálkozhatott egy mezőnykísérlettel a győzelemért, de a 60-yardról elvégzett rúgás pontatlan volt, a vége 29–27. Így a Steelers megszerezte szezonbeli ötödik győzelmét, míg a Chicago hatodszor szenvedett vereséget.

További eredmények:

vasárnap játszották:

New Orleans Saints–Atlanta Hawks 25–27

Dallas Cowboys–Denver Broncos 16–30

Jacksonville Jaguars–Buffalo Bills 9–6

Miami Dolphins–Houston Texans 17–9

Carolina Panthers–New England Patriots 6–24

Baltimore Ravens–Minnesota Vikings 34–31 – hosszabbítás után

Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 16–41

New York Giants–Las Vegas Raiders 23–16

Philadelphia Eagles–Los Angeles Chargers 24–27

San Francisco 49ers–Arizona Cardinals 17–31

Kansas City Chiefs–Green Bay Packers 13–7

Los Angeles Rams–Tennessee Titans 16–28

csütörtökön játszották:

Indianapolis Colts–New York Jets 45–30

(Borítókép: Getty Images)