A felesége dolgozott, hogy ő egyetemre járhasson – a liga legjobbja lett!

kupp
2022.01.25. 16:06
Cooper Kupp idénye kapcsán nem lehet nem ódákat zengeni, minden bizonnyal ő lesz az NFL idényének legjobb támadója, és teljesen megérdemelten jutna el hozzá a díj – pedig nem mindig volt arra túl nagy esély, hogy profi amerikaifutball-játékos legyen.

A középiskoláról kikerülve a nem éppen NFL-sztárgyárnak számító Kelet-washingtoni Egyetemre iratkozott be, ahol egy időszakban kifejezetten rosszul állt a szénája anyagilag, autója rendszeresen lerobbant, egyetlen segítsége pedig barátnője volt, aki később a felesége lett.

Anna Kupp (született Croskrey) ugyanis egyetemi tanulmányai mellett főállásban dolgozott a pénztárgép mögött, vagy a rendelések kiszolgálásával kereste kenyerét, hogy anyagilag segítse párját.

Támogattam magunkat anyagilag az egyetem során – mondta Anna nevetve az ESPN-nek, szinte elbagatellizálva ezt. – Teljes munkaidőben dolgoztam, hogy ne kelljen emiatt aggódnia, és nyugodtan tudjon koncentrálni az egyetemre és a futballra.

Cooper álma az volt, hogy bejusson a profik közé, de egy reggeli edzésekkel és délutáni tereprendezési munkával végigvitt nyár után azt érezte, hogy az idény előrehaladtával egyre kimerültebbé válik. Ezt követően az edzésekre és a tanulásra fókuszált.

Kupp remekül teljesített egész egyetemi karrierje során, első két évében 110 yard felett átlagolt meccsenként, majd a 2015-ös évadban robbantott, meccsenként közel 150 yardot tett a közösbe, majd végzősként 130,7-et, egyetemi karrierjét pedig 6464 yarddal és 73 touchdownnal zárta.

Végül 2017-ben jelentkezhetett a draftra, ahol a 3. kör elején választott ki őt a Los Angeles Rams, ahol az első négy évében sem szerepelt rosszul: 3570 yardot és 24 TD-t szerzett, a mostani kiírásban viszont tarthatatlannak bizonyult:

145 elkapása, 1947 yardja és 16 TD-je is a liga legjobbja volt, nem véletlenül ő az első számú favoritja az év támadója díjnak.

A playoffban sem lassít a 28 éves játékos, a címvédő Tampa Bay Buccaneers kiejtéséből 183 yarddal, egy TD-vel és meccsnyerő elkapással vette ki a részét.

A legkisebb kétség sincs bennem, hogy nélküle nem jutottam volna el oda, ahova mára, nem tudtam volna azokat elérni, amiket azóta sikerült. Tényleg úgy gondolom, hogy talán a ligában sem lennék, nem lennék NFL-játékos, ha nem lett volna ő, aki inspirált és ösztönzött ebben

– mondta Cooper Kupp.

Cooper és Anna 2015-ben, a másodévük elvégzését követően házasodtak össze, két gyermekük született, az elkapó 2020 szeptemberében három évre szóló, 48 millió dolláros szerződéshosszabbítást írt alá együttesével.

Az anyagiak alighanem néhány generációra rendeződtek a családban.

NFL 2021
RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORTDÖNTŐ
AFC

vasárnap 21.00:  Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals (Tv: Arena4)
NFC
hétfő, 0.30:  Los Angeles Rams–San Francisco 49ers (Tv: Arena4)

Melyik csapat nyeri meg az NFL 2021-es idényét?

(Borítókép: Cooper Kupp és felesége, Anna. Fotó: Greg Doherty / Getty Images)