1500 dollárért fogadott, 11 milliót bukott az NFL-játékos

ridley
2022.03.08. 10:22
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) legalább egy évre eltiltotta a játéktól Calvin Ridley-t, az Atlanta Falcons elkapóját.

A 2018-as játékosbörze első körének 26. választási lehetőségével kihúzott játékos karrierje nem indult rosszul, két biztató idény (821 yard, 10 TD és 866/7) után a 2020-as évadban valósággal berobbant az elitbe, 1374 yardot és kilenc touchdownt szerzett.

Az előző kiírásban viszont öt meccs (281/2) után október 31-én bejelentette, hogy mentális egészsége megőrzése érdekében egy időre felhagy a futballal.

Ezt követően meccsekre is fogadott, 1500 dollár értékben (ezt ő maga erősítette meg), amiért most az NFL legalább egy évre eltiltotta a játéktól. A liga vizsgálata szerint nem volt belsős infója a fogadásokhoz, illetve nem voltak megbundázva a meccsek.

Az NFL Networknél dolgozó Mike Garafolo beszámolója szerint a játékos telefonjáról indították a fogadásokat, amelyek között volt a Falconsra vonatkozó is – megjegyzendő, hogy ebben az időszakban nem volt a csapat létesítményeinek közelében.

A 27 éves elkapó ebben az évben az ötödik éves opció lehívása miatt 11,1 millió dollárt keresett volna.

Érdekesség, hogy Ridley miatt az utóbbi hetekben több csapat, köztük a New England Patriots is megkereste a Falconst egy esetleges csere reményében, de a Falcons elutasította az ajánlatokat.

A játékos Twitter-oldalán reagált az eseményekre, elmondása szerint tanult a hibáiból, és nincsenek fogadási problémái. Az eltiltás mértékét ugyanakkor túlzónak tartja.

Tudom, hogy hibáztam, de hogy egy évet kapjak, LOL…

– írta a játékos.

(Borítókép: Michael Reaves / AFP)