Bombameglepetés: Tom Brady visszatér!

2022.03.14. 00:51
Pontosan egy hónappal a 2022-es Super Bowl, valamint másfél hónappal a visszavonulásának bejelentése után Tom Brady ismét sokkolta az NFL világát: a 44 éves klasszis a következő szezonban is játszani fog.

Szombaton még Manchesterben nézte végig Tom Brady, ahogy Cristiano Ronaldo történelmet ír, vasárnap pedig már meg is jött a kedve a folytatáshoz. Minden idők egyik, ha nem a legjobb NFL-játékosa másfél hónappal azok után, hogy bejelentette visszavonulását, meggondolta magát és úgy döntött, inkább folytatja.

A 44 éves irányító a közösségi médiában hozta nyilvánosságra, hogy még sincs itt az ideje a nyugdíjba vonulásnak. A hétszeres bajnok klasszis jövőjét rengetegen firtatták az előző rájátszás alatt, az ESPN pedig azelőtt kiszivárogtatta a döntését, mielőtt saját maga bejelenthette volna. A találgatások végére aztán február 1-jén tett pontot, amikor közölte, hogy befejezte.

Ezek után tényleg a semmiből jött az újabb fordulat: helyi idő szerint március 13-án Brady robbantotta a bombát, miszerint 2022-ben is a Tampa Bay Buccaneers irányítója lesz. Akkor már 45 évesen.

 „Az elmúlt két hónap alatt rájöttem, hogy a helyem még mindig a pályán van, mintsem a lelátón. Az az idő is el fog jönni. De nem most. Szeretem a csapattársaimat és szeretem a támogató családomat. Ők teszik ezt lehetővé. Visszatérek a 23. szezonomra Tampába. Van egy befejezetlen munkánk.”

Brady az NFL történetének legsikeresebb játékosa hét Super Bowl-győzelmével, ennyivel egyetlen csapat sem büszkélkedhet. A New England Patriots együttesével hatszor lett bajnok, aztán 2020-ban 20 év után elhagyta korábbi sikerei színhelyét és a Tampa Bay Buccaneershez igazolt, amelyet azonnal bajnoki címig vezetett. Egy évre rá a későbbi győztes Los Angeles Rams ellen egy elképesztő mérkőzésen elvéreztek a playoffban, és akkor már mindenki sejtette, hogy az volt Brady utolsó NFL-meccse.

Mégsem az volt.